Tommy Pohjola aloittaa KommunTorgetin päätoimittajana 4. huhtikuuta.

Tommy Pohjola, 52, on nimitetty Kommuntorgetin uudeksi päätoimittajaksi.

Helsingissä asuvalla Pohjolalla on takanaan pitkä uutistoimittajan ura. Hän toimi Hufvudstadsbladetin uutistoimittajana ja uutispäällikkönä 1990-luvulta aina vuoteen 2019 saakka.

Pohjola on myös toiminut ammattilehti Journalistissa ja kaksi viime vuotta Hem och Skola -lehdessä. Kommuntorget Magasin sekä kommuntorget.fi-verkkosivusto ovat Tommy Pohjolalle tuttuja freelance-avustusten myötä.

-Toimittajana olen käyttänyt paljon Kommuntorgetia ja Kuntaliittoa uutislähteenäni. Pääsen nyt työskentelemään samassa talossa Kuntaliiton kovan asiantuntijakaartin kanssa, ja tätä hienoa mahdollisuutta arvostan paljon. Toimimme samalla kentällä ja yhteistyö tarjoaa tärkeitä kontaktipintoja.

Millaisia kokemuksia sinulla on julkisesta hallinnosta ja sen päätöksentekokulttuurista?

-Päätökset koskevat aina suuria summia rahaa. Siksi on tärkeää seurata, mitä ne tarkoittavat koulutukselle, sotelle, kaupunkisuunnittelulle ja niin edelleen. Kunta-alan kirjo on tavattoman laaja ja monipuolinen, ja tärkeintä onkin kirjoittaa asioista niin, että lukijat ymmärtävät, mistä on kysymys. Eihän se aina onnistu, mutta selkeys on kuitenkin se punainen lanka, johon pyritään, Pohjola sanoo.

Pohjolan mukaan julkisella sektorilla käytetään usein turhan koukeroista kieltä.

-Tilanne on kyllä parantunut, mutta joskus asiat näyttäytyvät paljon vaikeimpina kuin ne ovat. Ja siksi toimittajan pitää tehdä myös niitä tyhmiä kysymyksiä.

Millaiset kontaktit sinulla on suomenruotsalaiseen kuntakenttään?

-Hem och Skola -lehden avustajaverkoston kautta olen päässyt hyvin näkemään, mitä ympäri suomenruotsalaista seutua on meneillään. Kaikki toiminta ei keskity Helsinkiin, vaan seurattavia asioita löytyy paljon koko alueelta.

Kommuntorgetin nettisivusto kommuntorget.fi uudistetaan syksyllä.

-Haluamme, että juttuja luetaan mahdollisimman paljon. Tarkoituksena on parantaa sivuston ulkoasua ja lisätä artikkeleiden houkuttelevuutta kaikissa kanavissa ja löytää uusia tapoja lähestyä lukijoita.

Tommy Pohjola aloittaa työssään 4. huhtikuuta. Hän seuraa tehtävässä HBL:ään siirtyvää Dan Lolaxia.

Kommuntorget on Kuntalehden ruotsinkielinen sisarlehti, joka ilmestyy painettuna neljä kertaa vuodessa. Sen verkkosivusto julkaisee uutisia päivittäin.

Kommuntorgetia kustantavan KL-Kustannuksen toimitusjohtaja ja Kuntalehden päätoimittaja Markku Vento on hyvin tyytyväinen uuteen kiinnitykseen.

-Tommy Pohjola on kovan luokan ammattilainen ja hän jatkaa hyvässä vauhdissa olevan Kommuntorgetin kehittämistä. Olen myös hyvin iloinen, että päätoimittajahaku herätti suurta kiinnostusta ansioituneiden journalistien keskuudessa. Se kertoo Kommuntorgetin vetovoimasta ja tärkeydestä, Vento sanoo.

teksti: Dan Lolax