kuva: Suomen Ilmakuva
Turku siirtyy pormestarimalliin ensi vuonna kuntavaalien jälkeen. Uudessa johtamismallissa kansliapäällikkö toimii kaupungin ylimpänä viranhaltijana

Turun kansliapäällikön virkaa tavoittelee kuusi hakijaa. Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa Turun hallintojohtaja Tuomas Heikkinen ja Turun johtava kaupunginlakimies Laura Klami.

Myös Raision kaupunginjohtajana toiminut Ari Korhonen hakee kansliapäälliköksi. Korhonen jätti Raision kaupunginjohtajan tehtävät viime viikolla. Korhonen on työskennellyt Turussa vs. kaupunginjohtajana vuonna 2010 ja hän toiminut Turussa myös SDP:n kaupunginvaltuutettuna.

Muut hakijat ovat Juha Mikael Huhtala Espoosta, Marjo Kaplas Kangasalta ja Tomas Jakobsson Helsingistä.

Turku muuttaa johtamisjärjestelmäänsä vuoden 2021 kuntavaalien jälkeen ja siirtyy pormestarimalliin. Kaupunkia johtavat pormestari ja kolme apulaispormestaria. Kansliapäällikkö toimii kaupungin ylimpänä viranhaltijana ja muiden viranhaltijoiden esimiehenä. Kansliapäällikkö on pormestarin ainoa suora alainen.

Uudessa johtamisjärjestelmässä työnjako pormestarin ja kansliapäällikön välillä on yksi merkittävimpiä päätettäviä asioita. Lopullinen malli tuodaan valtuuston ratkaistavaksi 2021 alkuvuodesta.

Kansliapäällikön kokonaispalkka on 12 150 euroa kuukaudessa.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.