Reijo Siltala on työskennellyt Janakkalan kunnanjohtajana vuodesta 2020. (Kuva: Janakkalan kunta)

Janakkalan kunnanjohtajasta Reijo Siltalasta tulee Tuusulan uusi kansliapäällikkö. Siltala sai maanantaina Tuusulan valtuuston virkavaalissa 37 ääntä ja Kouvolan apulaiskaupunginjohtaja Tuukka Forsell 14 ääntä.

Siltala on työskennellyt Janakkalan kunnanjohtajana vuodesta 2020 ja sitä ennen hän on toiminut muun muassa Leader-ryhmä Karhuseudun toiminnanjohtaja, Kokemäen kaupunginjohtajana (2014–2018), Perlaconin konsulttina, Köyliön hallintojohtajana ja Satakunnan koulutuskuntayhtymän toimialajohtajana.

Siltala on filosofian tohtori. Hän on pohjakoulutukseltaan luokanopettaja, mutta on tehnyt pitkään töitä myös tutkijana ja väitellyt filosofian tohtoriksi liiketalousinnovaatioista ja opetuksen innovatiivisuudesta.

Kansliapäällikkö on pormestarimallilla johdettavan Tuusulan johtava viranhaltija ja operatiivisen toiminnan johtaja.

– Kunnanjohtajasta kansliapäälliköksi siirtyminen varmasti vaatii oppimista niin kuin uusi työ aina. Tehtävä on kuitenkin edelleen muun muassa johtoryhmän kanssa työskentelyä ja strategista johtamista sekä tiedontuottamista päätöksentekoon. Matkan varrella olen saanut kuvan, että pormestarimalli soveltuu Tuusulaan hyvin, Siltala sanoo.

– Tuusulan hallittu kasvu on kiinnostava ammatillinen haaste, tulevaisuuden kehitys näyttää valoisalta, hän toteaa.

Varalle valtuusto valitsi Rinna Ikola-Norrbackan. Tuukka Forsell oli ilmoittanut, että ei ole käytettävissä varalle valittavan vaalissa.

Kansliapäällikön virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa, ja lisäksi Ikola-Norrbacka ja Forsell antoivat virkaan suostumuksensa. Haastatteluryhmä haastatteli viisi hakijaa, jonka jälkeen Siltala, Ikola-Norrbacka ja Forsell lähetettiin soveltuvuusarviointiin.

Tuusula valitsi seuraajan Virpi Sailakselle, joka siirtyi Kirkkonummen kunnanjohtajaksi.

Lisätty Siltalan kommentit 18.3. klo 21.21.