Taina Pieski on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriön palveluksessa vuodesta 2008. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää/Keksi Agency)

Utsjoen valtuusto valitsi maanantaina Taina Pieskin Utsjoen uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen, ja asian käsittely vei valtuustossa vain muutaman minuutin.

Utsjoen kunnanhallituksen ja valtuuston jäsenet haastattelivat maanantaina ennen valtuuston kokousta Pieskin lisäksi kaksi muuta johtajakandidaattia, Päivi Aikasalon ja Marja-Riitta Lukkarin. Myös Esko Rautiainen oli kutsuttu haastatteluun, mutta hän veti hakemuksensa pois. Haastattelujen jälkeen kunnanhallitus esitti yksimielisesti Taina Pieskin valintaa.

Taina Pieski on filosofian maisteri. Hän on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriön palveluksessa vuodesta 2008 ensin viestintäjohtajana, sitten strategiajohtajana ja viimeksi kansainvälisten asioiden yksikön johtajana. Pieski on aiemmin työskennellyt myös ympäristöministeriössä sekä sosiaali- ja terveysministeriössä.

Liikenne- ja viestintäministeriön uudessa, helmikuun alussa voimaan tulevassa organisaatiossa Taina Pieski oli kutsuttu tieto-osastolle osastopäällikön suoraan alaisuuteen johtajan tehtävään kahden vuoden määräajaksi. Tehtävän tavoitteena on strateginen vaikuttaminen Suomen teknologiaprofiilin nostamiseksi yhteistyössä muiden hallinnonalojen ja sidosryhmien kanssa.

Kunnanjohtajan virkaa tavoitteli yhdeksän hakijaa ja yksi suostumuksensa antanut. Utsjoen nykyinen kunnanjohtaja Vuokko Tieva-Niittyvuopio jää eläkkeelle helmikuun lopussa.