Kuva: Pixabay

Turun kaupunginhallitus valitsi maanantaina 18. maaliskuuta kaupungin elinvoimajohtajaksi diplomi-insinööri Vesa Perälän. Piikkiössä asuva Perälä on kokenut sarjayrittäjä ja muun muassa Claned Group Oy:n perustaja.

Elinvoimajohtaja johtaa noin 130 hengen palvelukokonaisuutta, johon kuuluvat yrityspalvelut, työllisyyspalvelut ja tapahtumapalvelut. Elinvoimajohtajan tehtävänä on johtaa Turun kaupungin kasvuun ja kehittymiseen vaikuttavia kokonaisuuksia ja vastata kaupungin ulkosuhteista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Elinvoimajohtajan ohjauksessa on useampi kaupungin strateginen yhtiö.

– Perälän ansioiksi katsottiin selkeä ja uutta elinvoimaa luova näkemys yritystoiminnan edellytysten kehittämisestä ja innovaatiotoiminnan tukemisesta Turussa. Hänellä on näyttöjä isojen ja haastavien kokonaisuuksien johtamisesta, kansainvälisyydestä, yrittäjyydestä ja strategisesta suunnittelusta, kansliapäällikkö Tuomas Heikkinen toteaa Turun kaupungin tiedotteessa.

Elinvoimajohtajan virkaa tavoitteli 46 hakijaa. Haastatteluun kutsuttiin 13 hakijaa, joista kolmelle tehtiin soveltuvuusarvio. Viran palkka on 8 265,52 euroa kuukaudessa.