Pia Harmokivi, Vesannon kunnanjohtaja
Pia Harmokivi on Vesannon uusi kunnanjohtaja.

Vesannon valtuusto valitsi maanantaina Pia Harmokiven uudeksi kunnanjohtajaksi. Valinta oli yksimielinen. Harmokivi on työskennellyt Iitin kunnan sivistystoimenjohtajana elokuusta 2018 ja sitä ennen muun muassa Haapaveden kaupungin vs. hallintojohtajana.

– Pienessä on vahvuus, ja kaupungistumiselle on vastavirta olemassa. Ihmiset hakeutuvat maaseudulle voidakseen hyvin ja elääkseen terveemmin. He miettivät uudelleen arvovalintojaan, ja sitä missä he haluavat asua. Tässä on pienten maaseutukuntien mahdollisuus, Harmokivi sanoi Vesannon valtuutetuille valintansa jälkeen.

Helsingissä syntynyt ja Lahdessa varttunut Harmokivi on sairaanhoitaja, teologian maisteri ja hallintotieteiden maisteri. Hän on toiminut aiemmalla työurallaan muun muassa lapsi- ja perhetyön pappina, sairaalapastorina ja diakonissana. Sairaanhoitajavuosinaan hän työskenteli 11 vuotta Päijät-Hämeen keskussairaalan leikkausosastolla.

Harmokivi on toiminut myös kuntapäättäjänä. Hän sai Artjärven kuntavaaleissa syksyllä 2008 kristillisdemokraattien listalla 114 ääntä eli peräti 15,78 prosenttia artjärveläisten äänistä. Äänisaalis oli kunnan äänimäärään suhteutettuna toiseksi paras koko maassa.

MainosVesannon kunnanhallitus esitti valtuustolle diplomi-insinööri, Gofore Oyj:n liiketoimintapäällikkö Arto Puikkosen valintaa. Puikkonen kuitenkin vetäytyi johtajakisasta ennen valtuuston kokousta. Kunnanhallitus oli asettanut Harmokiven ensimmäiselle varasijalle.

Pohjoissavolainen Vesanto joutui valitsemaan uuden kunnanjohtajan, kun Sanna Kauvosaari siirtyi kehitysyhtiö SavoGrow:n elinvoimapäälliköksi. Hakijoita oli 17, joista 7 haastateltiin.