Eija Kellokoski-Kari on Vetelin uusi kunnanjohtaja. (Kuva: Soite)

Vetelin valtuusto valitsi maanantaina uudeksi kunnanjohtajaksi hallintotieteiden maisteri Eija Kellokoski-Karin.

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen eli Soiten kehitysjohtajana työskentelevä Kellokoski-Kari sai virkavaalissa 15 ääntä ja Merijärven kunnanjohtaja Kari Jokela 6 ääntä.

Kellokoski-Kari kertoo, että kunnanjohtajuus on ollut hänen haaveenaan pitkin työuraa.

– Minua kiinnostaa strateginen johtaminen ja isot kokonaisuudet, toimiminen verkostojen ja sidosryhmien kanssa sekä kompleksistenkin haasteiden ratkaiseminen. Kunnanjohtajan tehtävä on monipuolinen ja siinä voi käyttää laajasti osaamista. Kunnanjohtajan työssä voi oppia ja kehittyä jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kymmenisen vuotta sitten hän haki kunnanjohtajan virkoja, mutta ei tullut valituksi. Hän tavoitteli myös Vetelin kunnanjohtajan virkaa, kun sitä edellisen kerran täytettiin kahdeksan vuotta sitten.

– Olin tehnyt jo päätöksen, että jään sote-sektorille, mutta sote on isossa murroksessa ja Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueellakin on yt-neuvottelut menossa. Ajattelin, että nyt olisi aika siirtyä eteenpäin uusiin haasteisiin ja katsoa uudelleen kunnanjohtajakortti. Veteli on kotikuntani, joten oli luontevaa tarttua tähän mahdollisuuteen.

Kellokoski-Kari on toiminut aiemmin muun muassa Vimpelin perusturvajohtajana, Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen peruspalvelujohtajana, peruspalveluliikelaitos Jytan tilaajajohtajana, Soite-kuntayhtymän toimialuejohtajana ja Keski-Pohjanmaan sote-muutosjohtajana Sipilän hallituksen aikana.

Vetelin kunnanjohtajan paikkaa havitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 13 hakijaa, joista 6 sai haastattelukutsun ja 5 lähetettiin soveltuvuusarvioon.

Veteli valitsi seuraajan Hannu Jyrkälle. Vuodesta 2016 lähtien kunnanjohtajana toiminut Jyrkkä jätti lokakuussa eronpyynnön siten, että hän vapautuu kunnanjohtajan virasta 1.9.2024 alkaen.