Veteli on 3000 asukkaan kunta Keski-Pohjanmaalla. (Kuva: Vetelin kunta)

Vetelin kunnanhallitus ei nimennyt maanantaisessa kokouksessaan ehdokastaan uudeksi kunnanjohtajaksi. Se esittää 15. huhtikuuta kokoontuvalle valtuustolle vain, että valtuusto valitsee kunnanjohtajan vaalilla.

Vetelin kunnanjohtajan paikkaa havitteli kahdella hakukierroksella yhteensä 13 hakijaa, joista 6 sai haastattelukutsun ja 5 lähettiin soveltuvuusarvioon.

Soveltuvuusarviointiin valikoituneet kärkiehdokkaat ovat Kari Jokela, Eija Kellokoski-Kari, Juha Liukkonen, Antti Ritvonen ja Petri Saari.

Kari Jokela on filosofian maisteri ja Merijärven kunnanjohtaja, Eija Kalliokoski-Kari Soiten kehitysjohtaja ja hallintotieteiden maisteri, Juha Liukkonen Orimattilan elinkeinopäällikkö ja insinööri, Antti Ritvonen espoolainen kauppatieteiden maisteri ja Petri Saari Vetelin lukion rehtori, filosofian maisteri ja Vetelin kunnanvaltuuston puheenjohtaja.

Veteli valitsee seuraajan Hannu Jyrkälle. Vuodesta 2016 lähtien kunnanjohtajana toiminut Jyrkkä jätti lokakuussa eronpyynnön siten, että hän vapautuu kunnanjohtajan virasta 1.9.2024 alkaen.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä