kuva: Vesa Penttilä
Jaana Karrimaa on kokenut kuntajohtaja. Hän on työskennellyt kunnanjohtajana Nousiaisissa ja Viialassa ja kaupunginjohtajana Harjavallassa. Suomen Kuntajohtajat ry:n puheenjohtajana hän oli 2011-2012.

Viime vuoden marraskuussa Nousiaisten kunnanjohtajana aloittanut Jaana Karrimaa on jättänyt eroilmoituksensa viime viikon perjantaina. Karrimaan lähtö liittyy viime talvisen vesikriisin jälkipuintiin.

– Minun ei ole pakko sietää tällaista kohtelua. Minua epäillään jopa rikollisesta toiminnasta, mutta kuitenkaan kukaan ei tee rikosilmoitusta. Vaaditaan, että kunnan tai jopa minun itseni pitäisi sellainen tehdä, Karrimaa sanoo Kuntalehdelle.

Lukuisat kuntalaiset sairastuivat, kun 17. joulukuuta tapahtunut putkirikko saastutti kunnan juomaveden. Kunnan johtavia viranhaltijoita on arvosteltu ankarasti, kun tapahtunutta on selvitelty.

Putkirikon jälkimainingeissa Nousiaisista on tyhjentynyt koko johtoryhmä. Tekninen johtaja ja rakennustarkastaja ovat jättäneet eroilmoituksensa jo aiemmin, ja myös hallinto- ja sivistysjohtaja Juha Rinta-Jouppi vaihtaa työmaata tultuaan valituksi Loimaan hallintosihteeriksi.

Yle kertoo, että kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reima Rantanen, vas., ja eräät muut luottamushenkilöt yrittävät saada Karrimaan pään vielä kääntymään. Karrimaa sanoo tehneensä ratkaisunsa.

– Olen niin väsynyt ja kyllästynyt, että olen päättänyt korjata tavarani täältä.

Karrimaa on aiemmin toiminut muun muassa Viialan kunnanjohtajana ja Harjavallan kaupunginjohtajana.