kuva: Seppo Haavisto
Sami Miettinen jättää kunnanjohtajan tehtävät marraskuussa.

Vihdin kunnanjohtaja Sami Miettinen siirtyy toimialajohtajaksi FCG Oy:lle.  Miettinen on ilmoittanut siirtyvänsä uusiin tehtäviin marraskuun puolivälin jälkeen, kun kunnan ensi vuoden talousarvio on hyväksytty ja keskeisimmät syyskauden päätökset tehty.

-Päätin tarttua FCG:n ehdotukseen, joka tarjoaa luontevan siirtymän yrityspuolelle hyödyntäen sitä osaamista ja suhdeverkostoa, joka minulle on kuntajohtajan tehtävissä kertynyt, Miettinen sanoo.

Miettinen on johtanut Vihdin kuntaa neljä ja puoli vuotta.

-Kunnanjohtajan työ on vaativa 24/7 rooli, joka vaikuttaa hyvin merkittävästi koko elämisen kokonaisuuteen. Vuoden vaihteessa minulle tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun ensimmäisen kerran tähän rooliin asettauduin. Haluan ratkaisullani ottaa enemmän aikaa myös muille elämän osa-alueille. Nyt tilanne kuntaorganisaation osalta on vakaa ja kunnan tulevaisuus näyttää valoisalta. Katson, että tästä seuraajani olisi hyvä jatkaa, Miettinen toteaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Miettinen kiittää erityisesti poliittisia luottamushenkilöitä ja kunnan henkilöstöä vahvasta luottamuksesta.

-Sen nojalla on ollut helppoa toimia vaativassa tehtävässä.

Miettinen valittiin Vihdin kunnanjohtajaksi tammikuussa 2012. Vuosina 2015–2017 hän oli virkavapaalla ja toimi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana. Ennen tuloaan Vihtiin hän työskenteli Pielaveden kunnanjohtajana.