kuva: Seppo Haavisto
Sami Miettinen jättää kunnanjohtajan tehtävät marraskuussa.

Vihdin kunnanjohtaja Sami Miettinen siirtyy toimialajohtajaksi FCG Oy:lle.  Miettinen on ilmoittanut siirtyvänsä uusiin tehtäviin marraskuun puolivälin jälkeen, kun kunnan ensi vuoden talousarvio on hyväksytty ja keskeisimmät syyskauden päätökset tehty.

-Päätin tarttua FCG:n ehdotukseen, joka tarjoaa luontevan siirtymän yrityspuolelle hyödyntäen sitä osaamista ja suhdeverkostoa, joka minulle on kuntajohtajan tehtävissä kertynyt, Miettinen sanoo.

Miettinen on johtanut Vihdin kuntaa neljä ja puoli vuotta.

-Kunnanjohtajan työ on vaativa 24/7 rooli, joka vaikuttaa hyvin merkittävästi koko elämisen kokonaisuuteen. Vuoden vaihteessa minulle tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun ensimmäisen kerran tähän rooliin asettauduin. Haluan ratkaisullani ottaa enemmän aikaa myös muille elämän osa-alueille. Nyt tilanne kuntaorganisaation osalta on vakaa ja kunnan tulevaisuus näyttää valoisalta. Katson, että tästä seuraajani olisi hyvä jatkaa, Miettinen toteaa.

Miettinen kiittää erityisesti poliittisia luottamushenkilöitä ja kunnan henkilöstöä vahvasta luottamuksesta.

-Sen nojalla on ollut helppoa toimia vaativassa tehtävässä.

Miettinen valittiin Vihdin kunnanjohtajaksi tammikuussa 2012. Vuosina 2015–2017 hän oli virkavapaalla ja toimi kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen, kesk., erityisavustajana. Ennen tuloaan Vihtiin hän työskenteli Pielaveden kunnanjohtajana.