Lapin yliopisto on lahjoittanut Lapin hyvinvointialueelle käsityönä tehdyn puheenjohtajan nuijan. Nuijan on suunnitellut ja toteuttanut taiteiden tiedekunnan professori Timo Jokela. (Kuva: Lapin hyvinvointialue)

Viisi hakijaa tavoittelee Lapin hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtajan virkaa. Hakijoiden joukossa ovat muiden muassa keskustan kansanedustaja Markus Lohi ja Lapin hyvinvointialueen väliaikainen hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela.

Markus Lohi on toiminut kansanedustajana keväästä 2011. Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtaja hän on ollut kesäkuusta 2020 lähtien. Lohi on myös Rovaniemen kaupunginvaltuutettu ja Lapin hyvinvointialueen valtuutettu.

Jari Jokela on toiminut Lapin sairaanhoitopiirin johtajana vuodesta 2004. Sitä ennen hän työskenteli Rovaniemen kaupungin kansliapäällikkönä. Kesäkuusta 2021 lähtien Jokela toimi Lapin väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajana, ja hänet valittiin 2. maaliskuuta Lapin hyvinvointialueen väliaikaiseksi hyvinvointialuejohtajaksi.

Virkaa tavoittelevat myös erikoislääkäri, ylilääkäri, Lapin sairaanhoitopiirin tulosaluejohtaja Katja Hämeenoja Rovaniemeltä ja terveystieteiden tohtori, oikeustieteen maisteri, Rovaniemen kaupungin hallintolakimies Riitta Erola Rovaniemeltä.

Lisäksi paperinsa on jättänyt rengasasentaja Veli-Matti Ylitalo Rovaniemeltä.

Lapin hyvinvointialueen aluehallitus päättää virantäytön jatkotoimenpiteistä keskiviikkona.