kuva: Vimana
Mari Fallström.

Maakuntien ICT-palvelukeskus Vimana on nimittänyt diplomi-insinööri Mari Fallströmin Vimanan hankejohtajaksi 14. tammikuuta alkaen. Fallström siirtyy tehtävään Valtiokonttorin tietohallinnon apulaisjohtajan tehtävästä, josta hän on henkilökierrossa valtiovarainministeriössä.

Fallström on työskennellyt aiemmin johto- ja päällikkötason tehtävissä muun muassa Valtiokonttorilla, Valtion IT-palvelukeskuksessa ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorissa. Fallström on ollut toukokuusta 2018 alkaen Valtiokonttorin tietohallinnon apulaisjohtajan tehtävästä henkilökierrossa valtiovarainministeriön julkisen hallinnon ICT-osastolla erityisasiantuntijana.

– Mari tuo Vimanalle vankat näytöt hanke- ja ICT-johtamisesta sekä laajan julkisen sektorin kokemuksen. Hän täydentää loistavasti yhtiön johtoryhmää, ja tarjoaa sitä osaamista, jota tarvitaan rakennettaessa tulevaisuuden digitalisaatiota ja maan käyttäjämäärältään suurinta ICT-palvelukeskusta, Vimanan toimitusjohtaja Kalle Toivonen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Vimana kehittää ja tuottaa tuleville maakunnille digitalisaatioon ja ICT-palveluihin perustuvia ratkaisuja. Se on kesällä 2017 perustettu valtio-omisteinen yhtiö, joka toimii valtiovarainministeriön ohjauksessa. Maakuntauudistuksen astuessa voimaan 90 prosenttia Vimanan omistuksesta siirtyy maakunnille. Yhtiössä on 32 työntekijää.

Vimanan hankejohtajan tehtävää tavoitteli 104 hakijaa.

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä