Juha Viitasaari.

Virtain kaupunginvaltuusto valitsi maanantaina Juha Viitasaaren yksimielisesti Virtain uudeksi kaupunginjohtajaksi. Viitasaari valittiin toistaiseksi voimassa olevaan virkaan.

Viitasaari, 32, on filosofian ja valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut Soinin kunnanjohtajana syyskuusta 2017 lähtien. Aikaisemmin hän työskenteli Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n asiantuntijana.

Kaupunginjohtajan virkaa tavoitteli 17 hakijaa. Viitasaari ei ollut hakijoiden joukossa, vaan hän antoi tehtävään suostumuksensa.

Viitasaari aloittaa tehtävässään näillä näkymin viimeistään joulukuussa. Virtain nykyinen kaupunginjohtaja Vesa Haapamäki aloittaa Tuomi Logistiikka Oy:n toimitusjohtajana 2.9.2019 alkaen. Vt. kaupunginjohtajana toimii hallintojohtaja Henna Viitanen siihen saakka, kunnes Viitasaari aloittaa virassa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Monipuolinen ja laaja-alainen työ motivoi

Juha Viitasaari kertoo nauttineensa ajastaan Soinin kunnanjohtajana.

– Työn moninaisuus ja laaja-alaisuus yhdistettynä kehittämispainottuneisuuteen motivoivat itseäni. Toki tässä työssä pääsee myös osaksi laajempia yhteiskunnallisia kysymyksiä enkä pidä missään nimessä huonona puolena maaseudun elinvoimaisuuden ylläpitoon ja vahvistamiseen painottuvaa vastuuta.

Viitasaari on kotoisin Kuortaneelta Etelä-Pohjanmaalta. Kiinnostava työ isommasssa organisaatiossa lähellä synnyinseutuja houkutti Pirkanmaan puolelle Virroille.

– Virtain kaupunkiorganisaatio on terveessä tilanteessa ja monipuolinen konserni kiinnostaa myös. Olen saanut olla Soinissa kehittämässä kunnan tunnettuutta, luontoon painottuvaa profiilia ja matkailua. Tämä työ jatkunee Virroilla, Viitasaari sanoo.

 

EDIT: lisätty Juha Viitasaaren kommentit 20.8. klo 7.57.