kuva: Maria Vaittinen / Simon kunta
Vivi Marttila on työskennellyt Simon kunnanjohtajana vuodesta 2015.

Simon valtuusto on päättänyt yksimielisesti jatkaa kunnanjohtaja Vivi Marttilan virkasuhdetta uudella kuusivuotiskaudella vuoden 2027 maaliskuun loppuun saakka. Marttila valittiin ensimmäiselle kaudelleen marraskuussa 2014, ja hän aloitti kunnanjohtajana huhtikuun alussa 2015.

Marttila on kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa KPMG:n ja BDO Audiatorin KHT- ja JHTT-tilintarkastajana ja Tornion talousjohtajana.

– Olen iloinen saamastani luottamuksesta. Olen viihtynyt kotikuntani kunnanjohtajan tehtävässä erittäin hyvin. Meillä hyvän yhteistyön Simo-henki kantaa myös vaikeissa päätöksissä. Töitä tehdään simolaisten hyväksi positiivisella sisukkuudella, Marttila sanoo.

Marttilan mukaan Meri-Lapissa katsotaan luottavaisesti tulevaan. Erityisen suuret odotukset ovat vielä lopullista investointipäätöstä odottavan Metsä Groupin biotuotetehtaan suhteen.

– Valitettavasti myös Simossa kuntatalouden haasteet ovat jatkossa kovat valtionosuus- ja verotulomenetysten sekä soten vuoksi. Pienen kunnan näkökulmasta sote-uudistuksen eteneminen aikataulussa olisikin ensiarvoisen tärkeää.

Simo on profiloitunut tuulivoimakunnaksi.

– Simo onkin Suomen ainoa suorastaan ilmastopositiivinen kunta Hinku-laskelmien mukaan. Tunnustamme myös tuulivoiman kiinteistöverotulojen tärkeyden.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.