Pyhtään valtuusto päättää uudesta kunnanjohtajasta 20. kesäkuuta.
 
Kunnanjohtajan viran Häkämies on ilmoittanut voivansa vastaanottaa elokuun alusta. Pyhtään kunnanhallitus käsittelee johtajasopimusta ensi maanantaina.
 
Sopimukseen sisältyy toimintamalli ristiriitatilanteissa. Käytännössä se merkitsee sitä, että kunnanjohtaja saa lähtiessään kolmen kuukauden palkan, jos sukset menevät Pyhtään päättäjien kanssa ristiin.
 
Aiemmin kokoomuksen kansanedustajana toiminut Häkämies jätti Hämeenkyrön kunnanjohtajan tehtävät tammikuussa. Hän kertoo Ylelle, että Pyhtään palkkaama konsultti otti yhteyttä muutama viikko sitten. Häkämies tapasi kunnanhallituksen, mutta ei antanut heti suostumusta tehtävään.
 
Asiaa hetken mietittyään, hän lupautui lopulta johtajaehdokkaaksi.
 
– Kunnanhallituksen kanssa keskustellessa syntyi hyvä henki. Tulimme Hämeenkyröstä pois työhön liittymättömien syiden vuoksi. Työpaikat eivät kohdanneet samalla paikalla perheen sisällä, ja asetuimme vanhaan malliin Kotkaan. Tämä sattuu logistisesti hyvin minulle, Häkämies kertoo.
 
Pyhtään kunnanjohtajan valinta on ollut värikäs prosessi. Häkämies sanoo, ettei ole seurannut valintaa kovin aktiivisesti. Hän ei myöskään halua arvioida Pyhtään poliittista ilmapiiriä.
 
– Tämmöiset vastaukset on hyvä antaa vasta, kun on virassa. Pyhtää on varmaan aika tavallinen kunta suomalaisten kuntien joukossa ilmapiiriltään ja kulttuuriltaan. En näe siinä mitään merkillistä.
 
Häkämies on toistaiseksi pidättyväinen myös kommentoimaan Pyhtään ja Kotkan mahdollista kuntaliitosta.
 
– Ymmärtääkseni kunta on tehnyt strategisen päätöksen, että haluaa säilyä itsenäisenä. Virkamiehellä ei voi olla strategisessa kysymyksessä eri mielipidettä kuin poliittisilla päättäjillä.
 
(KL)
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*