Itä-Suomen hallinto-oikeus on hylännyt Polvijärven kunnanjohtajan valinnasta tehdyt valitukset, kertoo Yle.

Polvijärven valtuusto valitsi Annu Ahosen kunnanjohtajaksi tammikuussa 2015. Ahonen sai valtuuston vaalissa 17 ääntä ja Polvijärven hallintojohtaja Helena Kaasinen 10 ääntä.

Ahonen on polvijärveläinen yhteiskuntatieteiden maisteri, joka työskenteli valinnan aikaan Pohjois-Karjalan ely-keskuksessa yritysasiantuntijana.

Valittajien mukaan Ahonen ei täyttänyt viran kelpoisuusvaatimuksia. Asiaa pidettiin myös huonosti valmisteltuna. Valittajat nostivat lisäksi esille, että hallintojohtaja Helena Kaasinen olisi syrjäytetty valinnassa korkeamman iän vuoksi.

Oikeus ei havainnut ikäsyrjintää, piti valintaa hyvin valmisteltuna ja Ahosen koulutusta ja ominaisuuksia tehtävään sopivina, kertoo Yle.

Ahonen on hoitanut kunnanjohtajan virkaa huhtikuusta 2015 lähtien.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Aiemmat kommentit

  1. Nykyinen laintulkinta on mennyt siihen, että päivääkään kunnassa työskentelemätön on tullen mennen pätevämpi kunnanjohtajan virkaan kuin esimerkiksi pari vuosikymmentä kunnansihteerinä/ kunnanjohtajana jo työskennellyt ja hyvän hallinnollisen koulutuksen saanut. Siitähän Polvijärven tapauksessakin on kysymys. Kun lyhyt laboratorioliikelaitoksen johtokunnan jäsenyys riittää korvaamaan vaaditun hyvän kunnallisen kokemuksen, ei ihme, jos askel kerrallaan kuntien johtamisen taso laskee. Pätevyys ei enää olekaan olennaista, riittää kun ns sopiva.

Comments are closed.