Nurmijärven johtajavalinta venyy. (kuva: Nurmijärven kunta)

Nurmijärven kunnanhallitus päätti maanantaina julistaa kunnanjohtajan viran uudelleen haettavaksi. Uusi hakukierros käynnistetään, koska kunnanjohtajan kelpoisuusehtojen muotoilussa on hakuilmoitukseen tullut virheellisesti ylimääräinen sana, “soveltuva”.
 
Valtuuston juhannusviikolla tekemän päätöksen mukaan tutkintovaatimuksena kunnanjohtajan virkaan on yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto. Hakuilmoituksessa vaadittiin soveltuvaa yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettua ylempää korkeakoulututkintoa.

Uusi hakuaika päättyy 25. lokakuuta. Virkaa aiemmin hakeneet otetaan huomioon valinnassa. Valintaprosessin on tarkoitus edetä siten, että valtuusto valitsee uuden kunnanjohtajan joulukuussa. Aiemmin tavoitteena oli, että valinta olisi tehty marraskuussa.

Valintaryhmä on ehtinyt haastatella yhdeksän johtajaehdokasta ja kutsua heistä viisi soveltuvuusarviointiin. Soveltuvuusarvioinnit siirtyvät myös heidän osaltaan nyt lokakuusta marraskuulle.

Soveltuvuusarviointiin valitut kärkiehdokkaat olivat yhteiskuntasuhdejohtaja, Kittilän kunnanjohtajana toiminut Anna Mäkelä, kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä, Järvenpään talous- ja hallintojohtaja Antti Peltola, Limingan kunnanjohtaja Pekka Rajala ja Nurmijärven tekninen johtaja Ilkka Ruutu.

Avatar
Jorma Ylönen
jorma.ylonen@kuntalehti.fi
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.