Konkurssiin vuonna 2010 menneen Adultan johtohenkilöt eivät joudu maksumiehiksi. Helsingin hovioikeus on tuoreessa tuomiossaan päättänyt, ettei konkurssipesän yli 32 miljoonan euron vahingonkorvausvaatimuksille ole perusteita.

Konkurssipesä vaati mittavia vahingonkorvauksia nurin menneen aikuiskoulutusyhtiön entiseltä toimitusjohtajalta ja entisiltä hallituksen jäseniltä. Hallituksen jäsenet olivat omistajakuntien kuntapäättäjiä.

Adulta Oy meni konkurssiin sen jälkeen, kun opetusministeriö havaitsi vakavia puutteita yhtiön oppisopimuskoulutuksessa. Korkein hallinto-oikeus määräsi yhtiön palauttamaan perusteetta saadut valtionosuudet. Tätä Adultan talous ei kestänyt ja konkurssi oli ainoa ratkaisu.

Adultan tiimoilta on istuttu vuosien saatossa käräjiä myös rikosprosessin merkeissä. Törkeästä avustuspetoksesta oli syytettynä yrityksen entisiä palkkajohtajia ja yhtiön käyttämiä konsultteja. Rikosprosessissa ei kuitenkaan merkkejä rikoksesta löytynyt ja syytteet hylättiin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Adulta Oy oli Järvenpään, Tuusulan, Keravan ja Mäntsälän omistama aikuiskoulutuskeskus.

 Adultasta aiemmin Kuntalehdessä

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*