Valinnan tehneen työryhmän mukaan Lindénin ansiot lääkärijohtajana ovat kiistattomat. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa, jonka Lindén lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Lääketieteen lisensiaatti, valtiotieteiden maisteri Aki Lindén on toiminut muun muassa Porin kaupungin perusterveydenhuollon johtavana ylilääkärinä vuosina 1987–1994, Länsi-Suomen lääninlääkärinä vuosina 1994–2000 ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajana vuosina 2001–2010. HUS:n toimitusjohtajana hän on työskennellyt toukokuusta 2010 lähtien.
 
Tunnustuspalkintotyöryhmän puheenjohtaja Mikko Pietilän mukaan palkinnon saajan valinta oli yksimielinen.

– Lindén on pragmaattinen ja ratkaisulähtöinen käytännön johtamisessa sekä innovatiivinen ja ennakkoluuloton suhtautumisessa terveydenhuollon järjestelmien uudistamiseen.

Lindén pitää erittäin tärkeänä, että lääketieteellisissä tiedekunnissa opetetaan myös johtamista ja hallintoa, vaikka ymmärtääkin hyvin, että nykyisiä kurssimääriä on lähes mahdotonta paisuttaa entisestään.

– Missään nimessä johtamisopinnoiksi ei riitä se, mitä virallinen opinto-ohjelma tarjoaa. Koulutusta pitää hankkia erikseen perus- ja erikoistumiskoulutuksen ulkopuolelta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*