Kainuun Ammattiopisto ja Optima samkommun pokkasivat opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämät vuoden 2014 ammatillisen koulutuksen laatupalkinnot. Lisäksi kunniamaininnan sai Hyria koulutus Oy. Vuoden 2014 laatupalkintokilpailun teemana oli koulutuksen läpäisyn edistäminen ja keskeyttämisen vähentäminen.

Kainuun Ammattiopisto on Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos, jolla on toimipaikat paikat Kajaanissa, Kuusamossa, Suomussalmella, Kuhmossa ja Vantaalla. Oppilaitoksessa opiskelijoiden läpäisyaste on noussut yli 80 prosenttiin ja opiskelijoiden kokonaiseroaminen on pienentynyt alle 6 prosentin.

Optima samkommun on puolestaan pääosin ruotsinkielinen ammattioppilaitos, joka toimii Pietarsaaren seudulla. Kuntayhtymällä on vastuu suomenruotsalaisesta ammatillisesta erityisopetuksesta. Pääosa Optima kuntayhtymän koulutuksesta on ruotsinkielistä. Aikuiskoulutuksessa opetetaan sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kunniamaininnan saanut Hyria koulutus Oy on perustettu vuonna 2009 yhdistämällä kolmen Hyvinkään – Riihimäen alueen koulutuksen järjestäjän seitsemän oppilaitosta yhdeksi oppilaitoskokonaisuudeksi. Hyrian omistavat Hyvinkään kaupunki, Riihimäen kaupunki, Hausjärven kunta, Lopen kunta ja Hyvinkään – Riihimäen seudun Ammattikoulutussäätiö.

 

Asiasta tarkemmin opetusministeriön sivuilla

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*