Hallitusneuvottelija Antti Rinteen työ on vasta alkamassa. Reilussa kahdessa viikossa pitäisi hallitusohjelman olla valmis. (Kuva: Liisa Takala)

Hallitusneuvottelija Antti Rinne löysi hallitustunnusteluissa paremmin soivan yhteisen sävelen keskustan kanssa, kuin kokoomuksen kanssa. Hallitusneuvottelupöytään istuvat demarien ja keskustan lisäksi myös vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Hallitusneuvotteluista jäävät puolueista ulos kokoomus, perussuomalaiset ja kristilliset.

-Aikataulu on sellainen, että 24. toukokuuta meillä olisi hallitusohjelma tehtynä ja hallituksen ministerit selvillä kesäkuun alkupäivinä, Antti Rinne kertoi tiedotustilaisuudessa.

Keskusta nosti omassa hallitusneuvottelijalle antamassaan vastauksessaan esiin 10 kynnyskysymystä, joista se aikoo pitää kiinni. Antti Rinne uskoo, että hallitusneuvotteluissa asioihin löytyy yhteinen näkemys hallitusohjelman pohjaksi.

-Meillä on käsitys siitä, miten näitä kysymyksiä lähdetään ratkomaan, Rinne uskoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Kutsu oppositiolle kävi parlamentaariseen yhteistyöhön

Hallitusneuvottelija nosti tiedotustilaisuudessa esiin parlamentaarisen valmistelun merkityksen suuria ongelmakysymyksiä ratkottaessa. Opposition edustajille lähti jo kutsua asioiden tulevaan valmisteluun.

-Tulevalla hallituskaudella on paljon tärkeitä asioita, joiden ratkaisemiseen tarvitaan myös parlamentaarista yhteistyötä. Näitä ovat esimerkiksi sote-ratkaisut ja koko Suomen elinvoimaisuudesta huolehtiminen. Minulla on tavoitteena, että opposition kanssa tehdään yhteistyötä näiden isojen ongelmien ratkaisemisessa, Antti Rinne vakuutti.

Yksi hallitusneuvotteluiden suurimmista kysymyksistä on yhteisen näkemyksen muodostaminen tulevasta sote-mallista. Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Hanna Tainio arvioi puolueiden vastauksia sote-hallintomalleista viime viikolla Kuntalehden artikkelissa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*