Palkinnon myöntäneen lautakunnan perustelujen mukaan Iisalmen kaupunkiin on vuosikymmenten aikana muotoutunut vahva yhdyskuntasuunnittelun ja arkkitehtuurin traditio, mikä näkyy sujuvana yhteistyönä kunnan virkamies- ja luottamushenkilöjohdossa, kaavoituksessa, talonsuunnittelussa ja rakennusvalvonnassa.

Esimerkillisiä iisalmelaishankkeita ovat lautakunnan mielestä muun muassa Kirkkopuiston ja Kirkkoaukion valtakunnallisesti arvokkaaseen ympäristöön sijoittuvat kaavat ja rakennusten kunnostuskohteet, keskustan kehittämiseen tähtäävät suunnittelutyöt, sataman uudistaminen kulttuuriympäristön arvot huomioiden, viheraluejärjestelmä, kyläyhteisöjen tarpeet tunnistava kyläsuunnittelu, Veturitallinrannan puukaupunkihanke ja eri aikakausien kouluarkkitehtuurin peruskorjaukset.

– Kaunis ja toimiva ympäristö kuuluu kaikille ja sen syntyminen vaatii pitkäjänteistä työtä. Tähän tulokseen tulivat myös Iisalmen kaupungin päättäjät perustamalla vuonna 1974 kaupunginarkkitehdin viran. Arvostamme suuresti SAFA-palkintoa ja sen tuomaa lisäarvoa pyrkimyksillemme edistää korkeatasoista ja innovatiivista suunnittelua, Iisalmen kaavoituspäällikkö Sari Niemi sanoo.

22 000 asukkaan Iisalmen kaupunki juhlii tänä vuonna 120-vuotista historiaansa.

MainosVuodesta 1974 lähtien jaettu SAFA-palkinto on tunnustus yhteisölle, joka on toiminnallaan merkittävällä tavalla edistänyt laadukkaan elinympäristön syntymistä.

Palkinnon saajan valitsee Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton ja ympäristöministeriön edustajista koostuva viisijäseninen lautakunta, jonka puheenjohtajana toimi tänä vuonna SAFAn varapuheenjohtaja Leena Rossi.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*