Polku kylään -asumiskokeilu toteutettiin syyskuussa 2023 Alvettulassa. Siihen osallistui kaksi perhettä, jotka molemmat etsivät parhaillaan taloa seudulta. (Kuva: Hämeen Kylät ry)

Polku kylään -asumiskokeilussa on mahdollista päästä tutustumaan asumiseen toukokuussa Alvettulassa ja Vähikkälässä sekä elokuussa Lepaa-Tyrvännönniemellä. Elämistä kyläläisenä pääsee kokeilemaan vajaan viikon verran.

Vähikkälän kylässä Janakkalassa asumiskokeilijoiden kotina on Sauvalan kartanon pihapiirissä sijaitsevan jahtitalon metsästyshenkinen asunto. Alvettulan kylässä Hämeenlinnan Hauholla pääsee asumaan Bobackan pihatorppan idylliseen pihapiiriin.

Tyrvännönniemellä Hattulassa asumiskokeilu toteutetaan elokuun ja siellä asunto on Lepaan kartanon ja puutarhaoppilaitoksen kulttuurihistoriallisessa Toimelassa.

Kylien vapaaehtoiset räätälöivät asumiskokeiluun valituille ohjelman ja esittelevät kylän asumismahdollisuuksia. Kiinnostuksen mukaan pääsee osallistumaan kyläkoulun opetukseen, harrastusmahdollisuuksiin, ympäröivään luontoon ja tietenkin kyläläisiin. Mukaan kokeiluun voi hakea täyttämällä hakemuksen Hämeen Kylät ry:n verkkosivuilla.

Viime syyskuussa Polku kylään -asumiskokeilu toteutettiin Alvettulassa ja se onnistui järjestäjän mukaan yli odotusten. Asumiskokeiluun tuli tuolloin 54 hakemusta.

Hämeen Kylät ry:n Polku kylään -hankkeessa on mukana kolme kylää, Alvettula, Tyrvännönniemi ja Vähikkälä, joissa kyläyhteisöt etsivät keinoja uusien asukkaiden saamiseksi.

Hämeen Kylät on maakunnallinen kylien ja asukastoiminnan edunvalvoja sekä yhteistyöelin Kanta-Hämeessä. Sen tavoitteena on elävät ja viihtyisät paikallisyhteisöt, jossa on hyvä asua ja työskennellä, lähellä luontoa, kauniissa alueen kylissä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä