Attendon kyltit vaihtuvat Puolangallakin Terveystalon merkkeihin, mikäli Kilpailu- ja kuluttajavirasto kaupan hyväksyy. (Kuva: Pekka Moliis)

Attendo keskittyy tulevaisuudessa hoivapalvelujen kehittämiseen ja myy terveyspalvelunsa Terveystalo Oyj:lle. Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa ja yritykset ovat tehneet kaupasta sitovan sopimuksen. Lopullisen sinetin terveyspalvelujen myynnille lyö aikanaan Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Jo viime viikolla ruotsalainen Dagens Industri -lehti kertoi kaupan olevan vireillä. Attendon taholta terveyspalvelujen myynnin arvioidaan antavan paremmat mahdollisuudet kehittää hoivapalveluita Pohjoismaissa.

-Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille. Kauppa mahdollistaa keskittymisen hoivan liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, ja antaa samalla terveyspalveluille vielä paremmat mahdollisuudet kehittyä Terveystalon omistuksessa, sanoo Pertti Karjalainen, Attendon toimitusjohtaja.

Attendo oli kuntien kumppani

Attendo on tullut kuntakentällä tutuksi monen soteulkoistusten yhteydessä. Se on vastannut muun muassa Kärsämäen, Rääkkylän, Puolangan, Pyhtään, Tohmajärven, Sysmän ja Sulkavan kunnissa sotepalveluista kokonaan tai osittain.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Attendo Suomen terveyspalvelujen liiketoiminta käsittää noin 100 palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1 600 kokoaikaista työntekijää. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto (EBITA) noin 20 miljoonaa euroa. Velaton käteiskauppahinta on 233 miljoonaa euroa.

Lähes miljardin euron terveysjätti

Mikäli Kilpailu- ja kuluttajavirasto kaupan hyväksyy, niin sotemarkkinoille tulee lähes miljardin euron liikevaihdolla operoiva toimija. Yhtiöiden vuoden 2017 tilinpäätösten perusteella terveyspalveluiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 924,4 miljoonaa euroa ja henkilöstön yhteenlaskettu lukumäärä oli yli 12 000.

Terveystalon pörssitiedotteessa järjestelyä luonnehditaan merkittäväksi askeleeksi terveyspalveluiden kehittämisessä.

-Järjestely vahvistaa strategiaamme keskittyä terveydenhuollon palveluihin ja yhdistää kaksi ainutlaatuista terveyspalveluiden kokonaisuutta, jotka hyvin täydentävät toisiaan henkilöstön, kulttuurien, osaamisen, palveluvalikoiman ja maantieteellisen toimipaikkaverkoston osalta. Järjestelyn kautta Terveystalo saisi myös paljon sellaista liiketoimintaa ja palveluita, joita meillä ei nykyisin ole ja joita haluaisimme kehittää ja kasvattaa.

-Järjestelyllä odotamme luovamme merkittävää arvoa osakkeenomistajillemme samalla kun suomalaiset hyötyvät vahvemmasta, maanlaajuisesta toimijasta, joka kykenee tuottamaan kustannustehokkaita ja monimuotoisia fyysisiä ja digitaalisia palveluita eri asiakasryhmille ja eri elämänvaiheissa oleville kansalaisille, toteaa Terveystalon toimitusjohtaja Yrjö Närhinen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*