30 vuotta sitten Tampereen kaupunkiin vetonaulaksi hankitut delfiinit saivat aikaan melkoisen mediahässäkän vielä muille maille muuttaessaankin. Viikonloppuna toteutettu siirto-operaatio ei mennyt tiedottamisen osalta Tampereen kaupungin omistamalta Tampereen Särkänniemi Oy:ltä putkeen.

Delfinaarion lakkauttamisesta päätettiin viime vuonna ja siitä lähtien eläimille on etsitty uutta sijoituspaikkaa. Viikonlopun aikana Särkänniemen delfinaarion neljä pullokuonodelfiiniä siirrettiin Ateenan lähellä Spatassa sijaitsevaan Attica Parkin delfinaarioon.

Lähes salainen operaatio

Siirtoa valmisteltiin salassa julkisuudessa, mutta media sai suunnitelmista tiedon lauantai-iltana ja varsinainen mediahässäkkä oli valmis. Särkänniemen johto kielsi suunnitelman paljastumisen jälkeen siirtoaikeet, vaikka tapahtumia seuranneet toimittajat omin silmin näkivät, mitä on tapahtumassa.

Sunnuntaina oli sitten selittelyjen aika.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)-Olen pahoillani, että jouduin pitämään ihmisiä pimennossa. Siirron julkistaminen etukäteen olisi voinut asettaa ihmisiä ja eläimiä vaaraan. Päätimme noudattaa viranomaisten ohjeita loppuun asti, vaikka tieto siirrosta tulikin julki lauantain aikana, Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä totesi Särkänniemen tiedotteessa.

Tosin poliisiviranomaiset kielsivät antaneensa ohjeita salailusta.

Vaatikoon mitä tykkää

Sekava vyyhti saikin sunnuntaina muun muassa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok.) vaatimaan selvityspyyntöä tapahtumista.

Tämä taas ei Särkänniemen hallituksessa istuvaa kaupunginvaltuutettu Erkki Axénia (kok.) tuntunut miellyttävän.

– Vaatikoon nyt mitä tykkää, mutta tämä homma on hallituksen päätöksin tehty, ja ei Anna-Kaisalla ole hallituksen päätöksiin mitään sanomista, Axén toteaa Aamulehden verkkosivuilla.

 

Aiheesta Aamulehden nettisivuilla

Särkänniemen tiedote

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*