Digitalisaatio lisääntyy jatkuvasti kirjastojen toiminnassa. (Kuva: Ville Miettinen)

Kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteinen Finna.fi -verkkopalvelu laajenee.  

Palvelussa pääsee nyt yli 13 miljoonaan valokuvaan, esineeseen, kirjaan, taideteokseen ja muuhun aineistoon. Palvelu laajenee nopeasti.

Nyt mukaan ovat liittyneet myös Helmet-kirjastot eli Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginkirjastot, jotka toivat Finnaan muun muassa yli 9000 e-kirjaa. Helmetin aineistot ovat nyt löydettävissä Finna.fi:stä ja niitä voi myös varata Finnan kautta.

Finnassa voi selata, katsoa ja kuunnella verkossa saatavilla olevia aineistoja kuten artikkeleita, kuvia ja äänitallenteita. Siitä löytää yhdellä haulla kaikille avoimet aineistot, jotka mukana olevat yli 200 organisaatiota tarjoavat.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Finnan vastaanotto yleisissä kirjastoissa on ollut positiivinen. Vuoden 2016 käyttäjäkyselyyn vastanneista yleisten kirjastojen asiakkaista 92 prosenttia piti Finnaa hyödyllisenä ja 81 prosenttia helppokäyttöisenä.

Finnaa kehittää ja ylläpitää Kansalliskirjasto. Palvelu on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Kansallinen digitaalinen kirjasto -hanketta.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*