Eduskunta on valinnut kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen Suomen uudeksi pääministeriksi.
 
Katainen sai pääministerin vaalissa taakseen 118 ääntä. Hallituspuolue vasemmistoliiton Markus Mustajärvi ja Jyrki Yrttiaho äänestivät opposition mukana Kataisen valintaa vastaan.
 
Katainen sanoi valintansa jälkeen, ettei kahden vasemmistoliiton edustajan äänestyskäyttäytyminen tullut yllätyksenä. Kataisen mukaan se ei kuitenkaan ole hallituksen pelisääntöjen mukaista.
 
– Hallituspuolueissa tuetaan hallitusta.
 
Uusi pääministeri sanoi käyvänsä pelisääntökysymykset vielä kertaalleen läpi vasemmistoliiton puheenjohtajan Paavo Arhinmäen kanssa.
 
–On aivan selvää, että jokaisen puolueen pitää toimia hallituksessa vastuullisesti. Ja jokainen ryhmä kantaa siitä oman vastuunsa.
 
Kataisen mukaan hallitusohjelmaan kohdistunut ankara kritiikki kuuluu asiaan. Hän myönsi, että uusi hallitus on äärimmäisyyksien koalitio.
 
–Olemme käyttäneet aika paljon aikaa hioaksemme sellaisen hallitusohjelman, jonka kanssa voidaan elää neljä vuotta. Ja toki tässä matkan varrella tulee varmasti paljon vielä muutoksia ihan ulkopuolisen talouden paineen tai ulkoisen muun paineen vuoksi.
 
Opposition puheet "Kataisen sosialistihallituksesta" uusi pääministeri kuittasi värikkääksi retoriikaksi.
 
(KL / STT)
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä