Kuopiolainen poliisi ja dekkarikirjailija Marko Kilpi arvelee saavansa enempi ääniä lukijoiltaan, kuin asiakkailtaan.

Lue myös: Hallituspuolueiden ehdokasmäärät jäivät tavoitteista

Huhtikuun kuntavaalit kiinnostavat myös muista, kuin poliittisista ympyröistä tuttuja kuntalaisia. Maineteot urheiluareenoilla tai esiintyminen tositelkkarissa ovat oikotie onneen. Vai ovatko? Se nähdään seuraavan kuuden viikon aikana.

Kokoomus nappasi Kuopiossa listalleen kirjailija Marko Kilven, joka on tullut tutuksi leppoisana savolaispoliisina Poliisit tosi-tv-sarjan takavuosien jaksoista. Kuntalehti kysyi, kummalta kohderyhmältä on odotettavissa enemmän ääniä, lukijoilta vaiko asiakkailta?

-Lukijakunta on varsin laajaa, nuorista vanhuksiin, joten arvelisin, että sieltä. Asiakkaina pyörii enemmänkin kanta-asiakaskuntaa, joten se on väkisinkin suppeampaa, mutta sitäkin intohimoisempaa, Kilpi arvioi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Aikaa ennen nykyistä tosi-tv-kulttuuria edustaa Helsingin vihreiden riveissä ehdokkaana oleva Tino Singh. Nähtäväksi jää, muistaako kansa passin ja hammasharjan kanssa matkailijoita maailmalle lähettäneen Singhin valtuustopaikan arvoiseksi.

Yksi vaalien yllätysehdokkaista on Virve ”Vicky” Rosti, joka sanoi kyllä kokoomuksen kosinnalle Vantaalla. Vakavaan loukkaantumiseen peliuransa ennen aikojaan lopettamaan joutunut jääkiekkomaalivahti Markus Helanen on Vantaalla vihreiden ehdokkaana.

Pesäpallokentiltä viime syksynä vetäytynyt Jymyn superjokeri Jani Komulainen yrittää läpilyöntiä Sotkamon valtuustosalin suuntaan keskustan ehdokkaana.

Kiinteistökauppiaita tyrkyllä

Televisiosta tuttuja ehdokkaita ovat myös kiinteistökaupan taitajat Kaisa Liski ja Jethro Rostedt. Liski on tulossa keskustan ehdokkaaksi Hausjärvellä ja Rostedt uhkaa laittaa Turun asiat kuntoon kokoomuksen riveistä käsin.

Alustavan arvion mukaan Liskille riittäisi keskustan riveistä läpimenoon 35-40 ääntä, kun taas kollegan Turussa tulisi kerätä ääniä lähemmäs kymmenkertainen määrä kuntapäättäjäksi päästääkseen.

-Kaisa on valtakunnallisesti tunnettu, mutta aika harva edes tietää, että hän asuu täällä Hausjärvellä. Hän voi saada paljonkin ääniä, mutta toisinkin voi käydä, aprikoi Hausjärven keskustan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Timo Jussila.

Hausjärvellä valtuustoon valitaan reilun kuukauden päästä 29 ehdokasta, kun nykyvaltuustossa kuntalaisten asioista on ollut päättämässä 35 valtuutettua.

-Ehdokasmäärässä päästiin Hausjärvellä keskustan osalta samaan kuin edellisissä kuntavaaleissa. Vielä tosin yhtä puhelua odotellaan. Meiltä jäi neljä istuvaa valtuutettua pois, mutta hyvä ja kattava lista saatiin aikaan. Ihmiset miettivät tänä päivänä entistä tarkemmin, ehtivätkö hoitaa luottamustehtävät kunnialla, Jussila arvioi.

Rahamiehiä listoilla

Kokoomuksen ehdokkaana Seinäjoella on ravipiireissä erittäin tunnettu hevosenomistaja Reima Kuisla. Todellinen pelimies on jalostanut vuosien saatossa totovoittonsa mittavaksi osake- ja kiinteistöomaisuudeksi. Kuntasektorin kanssa värikäs pohjalainen on ollut tekemisissä useaan otteeseen uransa aikana. Mies oli jo parikymmentä vuotta sitten järjestelemässä pienten kainuulaiskuntien Kainuun Sähkö-osakkeiden kauppaa.

Pörssihommat ovat hallussa myös pörssiyhtiö Investors Housen toimitusjohtaja Petri Roinisella, joka on Helsingissä kokoomuksen ehdokas.

LISÄÄ OTSIKOITA KUNTAVAALEISTA:

Hallituspuolueiden ehdokasmäärät jäivät tavoitteista

Ei ruuhkaa pienten kuntien päättäjiksi – Luhanka karsii ehdokkaistaan vain seitsemän

Politiikan maussa parantamisen varaa – lähellä tehty päätöksenteko kasvattaa luottamusta

MEP-Kyllönen haluaa kunnanvaltuustoon

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*