SOS-Lapsikylän apuu-chat. (Ruutukaappaus apuu.fi-sivulta)

SOS-Lapsikylä kertoo sen lapsille suunnattujen keskustelukanavien ruuhkautuneen Vantaan tiistaisen kouluampumisen jälkeen.

SOS-Lapsikylä kertoo, että sen Apuu-chatissa käytiin tiistaina yli 500 keskustelua, kun tavallisesti yhden päivän aikana niitä kertyy noin sata.

– Suurin osa keskusteluista käytiin alakouluikäisten kanssa ampumavälikohtaukseen liittyen. Linjoille pyrki lähes 800 lasta, mutta päivystäjävahvistuksesta huolimatta vastausprosentti jäi 66:een.

– Moni lapsi on pelännyt tänään kouluun lähtöä, kertoo digiauttamisen päällikkö Johanna Virtanen SOS-Lapsikylän tiedotteessa.

Lapset kertoivat chatissa pelkäävänsä, että vastaavaa tapahtuisi omassa koulussa. Usea lapsi kertoi peloistaan, toteutuvatko nyt uhkaukset, joita omaan kouluun on aiemmin tullut. Lapsia mietityttivät myös uhrien tilanne, tekijän tilanne ja rikosoikeudellinen vastuu sekä se, mistä aseen on voinut saada, oliko tekijä jäänyt ilman apua ja oliko häntä kiusattu.

SOS-Lapsikylän mukaan Apuu-chatista jouduttiin ottamaan päivän aikana kaksi kertaa yhteyttä hätäkeskukseen. Yhteydenotot tehtiin keskusteluissa esiin tulleiden kouluun kohdistuvien uhkausten vuoksi.

– Väkivaltatapauksista uutisointi voi lisätä jäljittelyä, ja siksi median tulisi olla erityisen huolellinen kertoessaan yksityiskohtia tapahtumista. Emme voi tietää, onko kyseessä todellinen uhka, mutta suhtaudumme kaikkiin uhkauksiin vakavasti, Virtanen sanoo.

Myös vanhemmille suunnatussa chatissa käytiin ennätysmäärä keskusteluja. Vanhemmat hakivat apua siihen, kuinka keskustella tapahtuneesta lasten kanssa.

SOS-Lapsikylä on lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja, jonka tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*