Espoon valtapuolue haluaisi yhdistää nykyisen maakuntakaavan ja seudun kuntien erilliset yleiskaavat yhdeksi metropolikaavaksi, jossa yhteisistä asioista voitaisiin sopia Helsingin seudun kuntien yhteisellä päätöksellä.

Espoon kokoomus uskoo, että uudistuksella estettäisiin seudun sisäisten hyvinvointierojen syntymistä, parannettaisiin asuntotilannetta ja tuettaisiin kilpailukyvyn vahvistumista sekä selkeytettäisiin metropolialueen hallintoa.

Samalla pääkaupunkiseudun kunnat voisivat säilyä itsenäisinä toimijoina. Muutoksen myötä Espoon kokoomus siirtäisi maakuntaliitolle kuntayhtymiltä Helsingin seudun liikenteen ja joukkoliikenteen suunnittelun sekä ympäristö- ja ilmastoasioiden koordinoinnin.

– Tällä vältettäisiin pääkaupunkiseudun kaupunkien pakkoliittämisestä vääjäämättä seuraava seudun taantuminen moniksi vuosiksi, kun erilaisia hallintorakenteita ja järjestelmiä yritettäisiin saattaa yhteen. Lisäksi vältyttäisiin Uudenmaan muiden kuntien vaikutusvallan heikentymiseltä Suur-Helsingin rinnalla maakunnan asioiden hoidossa, Espoon kokoomus painottaa kannanotossaan.

Tervehenkinen seudullinen kilpailukaan ei ole Espoon kokoomuksen mielestä paha asia. 

– Se väistämättä kehittää hallintorakennetta ja toimintoja kustannustehokkaammiksi ja tuottavammiksi, Espoon valtapuolue linjaa.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*