Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen. Kuva: EU/Eric Vidal

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja pääministeri Petteri Orpo tapaavat tapaavat parhaillaan tänään perjantaina Lappeenrannassa. He myös vierailevat Suomen itärajalla.

Lisäksi valtioneuvoston viestintä tiedottaa, että matkan keskeisenä tarkoituksena on perehdyttää komission puheenjohtajaa Suomeen kohdistettuun välineellistettyyn maahantuloon.

Puheenjohtaja von der Leyen ja pääministeri Orpo keskustelevat tavoista, joilla Suomi ja EU torjuvat välineellistettyä maahantuloa Suomen itärajalla.

Vierailun keskusteluissa ovat esillä Venäjän hyökkäyssodasta seuranneet Itä-Suomen elinvoimaisuuden kasvaneet haasteet sekä ajankohtaiset EU-asiat kuten seuraavan Euroopan komission strateginen agenda ja Euroopan turvallisuustilanne.

Pääministeri Orpo ja puheenjohtaja von der Leyen ovat matkustaneet yhdessä Lappeenrantaan Brysselin EU-huippukokouksesta.

He keskustelevat matkan aikana keinoista EU:n kilpailukyvyn vahvistamiseen sekä tulevan komission ohjelmasta ja rakenteesta.

– Vierailu on juuri alkamassa ja tiedotamme päivästä lisää ehkä noin kello 13 aikoihin, arvioi EU-asioiden viestintäpäällikkö Anne Sjöholm valtioneuvoston kansliasta Kuntalehdelle aamuyhdeksän jälkeen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*