Hallitus haluaa myös ikääntyvät ihmiset mukaan palvelujen digitalisointiin. Julkisten palvelujen digitalisoimishankkeissa haetaan nyt ratkaisuja, joiden avulla kartoitetaan ikääntyvän väestön tarpeita ja odotuksia digitaalisten palvelujen kehittämisessä.

Hallituksen Digitalisoidaan julkiset palvelut ‑kärkihanke ja Avoin hallinto ‑hanke järjestävät ikääntyville nettiaivoriihen digitaalisten palvelujen kehittämisestä ja vaikuttamismahdollisuuksista. Siihen voi osallistua täällä ja se on avoinna 24.4.asti.

– Jokaisen suomalaisen pitää voida ikään katsomatta osallistua ja vaikuttaa ympäröivään yhteiskuntaan. Kestävässä yhteiskunnassa on tärkeää nähdä ihmisten tarpeet, toiveet ja arjen valinnat, kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen, kesk., perustelee.

Hän painottaa, että kansalaisten erityistarpeet tulee ottaa huomioon palveluita suunniteltaessa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Vehviläinen toivoo, että erilaisissa ikääntyvien kokoontumisissa esimerkiksi kansalaisopistoissa, kirjastoissa, yhdistyksissä ja palvelutaloissa tarvittaessa neuvotaan verkkokyselyn täyttämisessä.

Verkkoideoinnissa kysytään näkemyksiä asumisesta, palveluista, tiedonsaannista, harrastuksista ja työstä sekä suunnittelusta ja päätöksenteosta.

 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*