Työministeri Lauri Ihalainen (sd.) vierailee keskiviikkoiltana Myllykoskella ja tapaa tehtaan henkilöstön ja paikallisten toimijoiden edustajia.

Työ- ja elinkeinoministeriö selvittää myös puurakentamisen pikaista laajentamista Suomessa sekä uuden yritystoiminnan käynnistämistä. Lisäksi selvitetään mahdollisuuksia aloittaa paperinvalmistusta korvaavaa tuotantoa Myllykosken-tehtaalla.

Hallituksen tavoitteena on puukerrostalojen rakentamisen nopea aktivointi. Ministeriö uskoo, että rakentamissäännösten muutosten myötä puukerrostalorakentamiselle on nyt hyvät edellytykset.

Esimerkiksi Vantaan kaupunki on ilmoittanut olevansa nopealla aikataululla valmis mittaviin puukerrostalohankkeisiin Marja-Vantaan alueella. Helsingin kaupungilla on valmisteilla merkittäviä puukerrostalojen rakentamishankkeita Jätkäsaaren ja Latokartanon alueilla. Myös Kouvolan kaupungilla on varattuna alue puukerrostaloja varten.

MainosValtioneuvosto nimesi Kouvolan seutukunnan jo helmikuussa äkillisen rakennemuutoksen alueeksi vuoden 2012 loppuun saakka. Perusteena oli tuolloin alueella tapahtuneet työpaikkavähennykset.

Kouvolan seutukunta oli äkillisen rakennemuutoksen alue jo vuosina 2007–2008, jolloin UPM-Voikkaan paperitehtaan lopettaminen vei liki 700 työpaikkaa. Seutukunnalle myönnettiin jatkoaikaa äkillisen rakennemuutoksen alueena vuoden 2009 loppuun, kun Stora Enson Anjalankosken paperikoneen sulkeminen lopetti 170 työpaikkaa.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*