Helsingin laaja tietoliikennehäiriö vaikeuttaa tällä hetkellä toimintaa kaupungin eri palveluissa. (Kuva: Sonja Eloranta)

Tiistai-iltana Helsingin kaupungin tietoliikennejärjestelmiin iski laaja häiriötilanne, joka vaikuttaa laajasti käytännössä kaikkiin kaupungin palveluihin. Kaupungin sähköpostit eivät toimi ja puhelinpalveluissa on niin ikään ongelmia.

Sote-palveluissa terveysasemien, hammashoidon, neuvoloiden ja seniori-infon takaisinsoittopalvelu ei toimi. Kaupungin nettisivuilla on pyydetty kaupunkilaisia myös jättämään varatut vastaanottoajat käyttämättä, mikäli käyntiä on mahdollista siirtää. Myös terveysneuvonnan ympärivuorokautinen numero 09 3101 0023 on pois käytöstä.

Tietoliikennehäiriön aiheuttamia ongelmia on myös osassa lipunmyyntiautomaatteja. Myöhästelyjä on ollut aamun aikana myös metro- ja raitiovaunuliikenteessä, mutta ne ovat johtuneet HSL:n mukaan muista syistä.

-Tällä hetkellä tilanne on vielä raitiovaunujen ja metrojen kulkemisen suhteen ihan hyvä. Tietojärjestelmähäiriö ei vaikuta suoraan esimerkiksi metrojen kulkemiseen, vaan se vaikuttaa työsuunnittelujärjestelmään. Samoin metron infotauluissa on ongelmia. Jos tilanne pitkittyy, niin ongelmaksi muodostuu se, miten ohjata kuljettajia oikeisiin juniin ja metroihin työskentelemään, HSL:n viestintäpäällikkö Sari Kotikangas kertoo.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Aivan kaikki sähköiset palvelut eivät ole poissa käytöstä. Kaupungin nettisivut toimivat ja niillä tiedotetaan tapahtuneesta. Tällä hetkellä ei ole tiedossa, mikä on vian syynä, mutta korjaustyöt ja vianetsintä jatkuvat yhä.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*