Helsingin seudun neljäntoista kunnan yhteistyökokous hyväksyi valtion kanssa neuvotellun maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimuksen, mutta asetti siihen kaksi varausta.

Yhteistyökokous totesi, että Klaukkalan ohitustien toteuttamisesta tulee saada neuvottelutuloksen mukainen varmuus viimeistään siinä vaiheessa, kun sopimuksen hyväksymistä käsitellään kunnissa.

Toiseksi yhteistyökokous painotti, että Helsingin seudun liikennejärjestelmän runkona toimii kokonaisvaltaisesti järjestetty joukkoliikennejärjestelmä, ja sillä tulee jatkossakin olla nykyisen kaltainen EU:n palvelusopimusasetuksen mukainen suoja.

MAL-sopimuksen tavoitteena on yhdyskuntarakenteen ja liikennejärjestelmän yhteensovittaminen, jotta seudun tonttitarjontaa ja asuntorakentamista voidaan merkittävästi lisätä.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Tavoitteena on, että nelivuotisen kauden aikana neljäntoista kunnan alueelle rakennetaan noin 60 000 asuntoa, joista noin 16 500 on tuettuja. Asuntotontteja kaavoitetaan yli 6,1 miljoonan kerrosneliömetrin verran. Määrät ovat huomattavasti suuremmat kuin edellisen nelivuotiskauden aikana toteutui.

Seuraavaksi kunnat käsittelevät sopimusehdotusta omissa toimielimissään, ja sopimus on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuussa. Valtiovallan puolella kumppaneina on neljä ministeriötä, Liikennevirasto, Uudenmaan ELY-keskus ja ARA.

Helsingin seudun neljätoista kuntaa ovat Espoo, Helsinki, Hyvinkää, Järvenpää, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula, Vantaa ja Vihti.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*