Palmia Oy siirtyi kokonaisuudessaan saksalaisomistukseen. Omistajan vaihtumisen yhteydessä yhtiön nimi tai brändi eivät muutu, todetaan Palmian tiedotteessa.

Helsingin kaupunki on myynyt Etelä-Suomessa toimivan palveluyhtiönsä, Palmia Oy:n, saksalaiselle sijoitusyhtiölle Mutaresille.

Palmia tuottaa siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- sekä ravintola- ja ruokapalveluita ja se toimii 15 paikkakunnalla Etelä-Suomessa. 

–Palmian myötä vahvistamme läsnäoloamme Pohjoismaiden ja Suomen markkinoilla, sanoo Palmian uuden hallituksen puheenjohtaja Markus Zillner Mutaresista tiedotteessa.   

Mutares allekirjoitti viime vuoden joulukuussa Helsingin kaupungin kanssa sopimuksen Palmia Oy:n ostamisesta. Osakekauppa toteutui 7. helmikuuta.

Mutares on listattu holdingyhtiö, joka pitää päämajaansa Münchenissä. Se ostaa keskisuuria yrityksiä, myydäkseen ne eteenpäin 7-10 kertaisella voitolla, mikäli saneeraus onnistuu.

Mutaresin sijoituskohteisiin kuuluu pääsääntöisesti teollisuudessa sekä logistiikka- ja palvelualoilla toimivia yhtiöitä eri puolilta Eurooppaa.

Mutaresin omistamien yhtiöiden palveluksessa on noin 20 000 työntekijää. Viime vuonna niiden liikevaihto oli noin neljä miljardia euroa.

Kahdeksan vuotta yhtiönä

Yrityskaupan jälkeen Palmia jatkaa palveluiden tuottamista Helsingin kaupungille muiden kilpailutettujen palveluyritysten tavoin. Helsinki on yksi Palmian isoista kunta-asiakkaista. 

–Uuden omistajan tuella lähdemme vahvistamaan markkina-asemaamme. Haemme aktiivisesti uusia asiakkuuksia yksityissektorin toimijoista. Jatkamme myös vahvaa kunta- ja sote-sektorin tekemistämme, sanoo Palmian toimitusjohtaja Nina Mähönen tiedotteessa. 

Omistajanvaihdos ei vaikuta asiakkaiden ja yhtiön välisiin sopimuksiin. Myös Palmian työntekijät jatkavat vanhoina työntekijöinä. Palmialla on noin 2 400 työntekijää. Yrityksen liikevaihto on arviolta 120 miljoonaa euroa vuonna 2022.

Helsingin kaupunki yhtiöitti vuoden 2014 lopussa osan silloisen Palmia-liikelaitoksen toiminnoista. Kaupungin ruokapalvelut sekä puhelin- ja hyvinvointipalvelut jäivät liikelaitokseen, joka toimii nyt nimellä Palvelukeskus Helsinki.  

Vuoden 2015 alusta saakka lähtien Palmia Oy on kehittänyt siivous-, kiinteistö-, turvallisuus- sekä ravintola- ja ruokapalveluja yhtiönä.

Viime vuoden alussa kaupunki päätti Palmialle vahvistetun omistajastrategian mukaisesti selvittää Palmian omistajuudesta luopumista, ja käynnisti myyntiselvityksen.

Myyntiselvityksen valmistuttua kaupunginhallitus päätti 12. joulukuuta yhtiön myynnistä. Yrityskauppa sai Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän tammikuussa. 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä