Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson uskoo aluevaalien olevan sovitulla paikalla tammikuussa, ellei korona sulje koko maata. (Kuva: Lauri Heikkinen/VNK)

Vaikka koronatilanne on huolestuttavasti painumassa jälleen punaiselle, niin Uutissuomalaisen haastattelema oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) ei tällä hetkellä pohdi aluevaalien siirtoa. Tilanne toki voi muuttua, mikäli uudet virusvariantit aiheuttavat täydellisen sulun maassamme.

-Lähtökohta on se, että vaalit pidetään. Jos koko yhteiskunta jouduttaisiin sulkemaan kautta linjan sen takia, että tämä muuntovirus olisi niin vaarallinen ja rokotteet eivät siihen purisi, sitten tietenkin tilanne on toinen. On kuitenkin aivan liian aikaista vetää mitään sellaisia johtopäätöksiä, Henriksson totesi haastattelussa.

Aluevaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntai 23. tammikuuta. Ennakkoäänestys on kotimaassa mahdollista ajalla 12.-18. tammikuuta.

MainosViime vuonna kuntavaaleja siirrettiin huhtikuulta kesäkuulle vakavan koronatilanteen johdosta. Äänestystapahtumissa korostui koronaturvallisuus ja vaalit saatiin vietyä turvallisesti läpi.

-Ei ollut mitään sellaista tartuntaketjua, joka olisi voitu jälkikäteen yhdistää itse äänestystilanteeseen, oikeusministeri Henriksson totesi Uutissuomalaisen haastattelussa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*