Helsinki nousi pykälän verran viime vuoden sijoituksestaan. Euron heikkeneminen ei ole pudottanut sijoitusta, vaikka näin on käynyt esimerkiksi Berliinille ja Pariisille. Helsingin hintataso heijastaa koko Suomen tilannetta.
 
Verrattuna New Yorkiin Helsingissä maksetaan 13 prosenttia enemmän ruoasta ja jopa 56 prosenttia enemmän vaatteista. Henkilökohtainen hygienia on 15 prosenttia kalliimpaa, mutta asumiseen ja internetiin helsinkiläisillä kuluu vähemmän.
 
ECA:n vertailussa New York tarkoittaa Manhattania, joka jäi sijalle 44. ECA ei perustele, miksi Manhattanin kohdalla ei puhuta New Yorkista.
 
Euroopan kallein kaupunki on Oslo, joka sijoittuu toiseksi maailmanlaajuisessa vertailussa. Tukholma yltää sijalle 17 ja on noussut jopa kolme pykälää, kun taas Kööpenhamina putosi neljä ja on nyt vain hiukan Helsinkiä kalliimpi.
 
Sveitsissä eläinkustannukset ovat nousseet eniten, mutta vertailu näyttää, että Afrikassakin voi olla kallista. Angolan Luanda on maailmalla seitsemänneksi kallein.
 
Maailmalla yritykset ja yksilöt seuraavat ECA:n vertailua, jolla on suuri vaikutus näiden tulevaisuudensuunnitelmiin. Vertailu auttaa myös ulkomaille lähtevän työntekijän palkan määrittelemisessä.
 
(KL)
 
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

RAFO 2024: Katso tästä tuoreimmat jutut