Pajusen mielestä näiden neljän kunnan liitos olisi pääkaupunkiseudulla tärkeintä, mutta muutkin liitokset olisivat mahdollisia. Tällöin keskusteluissa olisivat myös Kirkkonummi, Kerava ja Sipoo.

Helsingin kaupunginjohtajan mielestä Uudellemaalle riittäisi 6-8 kuntaa. Pajunen syyttää erityisesti Espoota ja Kauniaista vastuunpakoilusta kuntaliitoskeskustelussa.

Liitoksista innostuvat myös Helsingin Sanomien haastattelemat kuntapoliitikot. Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Rautava (kok.) haluaisi liittää yhteen Helsingin, Espoon, Kauniaisen, Vantaan ja Sipoon.

Vihreiden ryhmäjohtaja Ville Ylikahri lisäisi listaan vielä ainakin Keravan ja Kirkkonummen. Myös demareiden Rakel Hiltunen tukee liitospuheita. Hänen mielestään kuntaliitoksia pitäisi harkita myös metropolialueella, jos niitä aiotaan toteuttaa muuallakin.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Sunnuntain Helsingin Sanomissa naapurikaupunkien ja -kuntien johtajat tyrmäsivät kuitenkin liitospuheet. Espoon Jukka Mäkelä, Vantaan Martti Lipponen, Kauniaisten Torsten Widén, Keravan Petri Härkönen, Kirkkonummen Tarmo Aarnio ja Sipoon Mikael Grannas uskovat Helsingin seudun näivettyvän, jos kunnat niputetaan yhdeksi jättikunnaksi.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*