Valtiovarainministeriö tiedotti aamulla, että hallituspuolueet ovat päässeet sopuun lisätalousarviosta ja hyvinvointialueille tulevasta lisärahoituksesta. Ministeriön nettisivujen mukaan hyvinvointialueille esitetään tälle vuodelle 500 miljoonan euron lisärahoitusta, josta 350 miljoonaa euroa olisi valtionavustusta ja 150 miljoonaa euroa kertaerän aikaistamista. Lisärahoitus tulee maksuun kevään 2023 aikana.

Hallitus neuvottelee lisätalousarviosta ja sen sisältämien määrärahojen kohdentamisesta eri hyvinvointialueille vielä tänään tiistaina 31. tammikuuta. Hyvinvointialueiden rahantarvetta on kasvattanut erityisesti koronavuosien aikana paisunut hoitovelka.

SDP:n kansanedustaja, perhe- ja peruspalveluministerinä Krista Kiurua tuurannut Aki Lindén oli tiedotteessaan tyytyväinen hallituksen sopuun hyvinvointialueiden lisärahan osalta.

-Nyt neuvotellussa ratkaisussa ”uutta” rahaa on noin 350 miljoonaa euroa. 150 miljoonaa euroa on kertaerän aikaistusta, mikä on niin sanotusti lakisääteistä rahaa hyvinvointialueille. Täytyy kuitenkin muistaa, että EU:n elpymispaketista tulee hoitovelan lyhentämiseen noin 250-300 miljoonaa euroa, jolloin kokonaisuus on noin 750 miljoonaa – pidän summaa hienona saavutuksena ja työvoittoina näissä olosuhteissa!

MainosLisätalousarvioesityksen käsittely raha-asiainvaliokunnassa, valtioneuvoston yleisistunnossa ja julkaisu internetissä on torstaina 2. helmikuuta, jolloin selviää tarkemmin, mihin rahat lisätalousarviossa riittävät lopulta riittävät.

Edit 31.1. klo 13.50: Lisätty Aki Lindénin kommentti hoitovelkaan liittyen.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*