Sari Innanen (kesk.) on Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen puheenjohtaja ja myös Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja. (Kuva: Päivi Karjalainen)

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten aluehallituksen puheenjohtaja Sari Innanen (kesk.) on täysin eri linjoilla hyvinvointialuejohtaja Minna Korkiakoski-Västin kanssa luottamuspulasta hyvinvointialuejohtajan ja aluehallituksen johdon välillä.

– En ota siihen asiaan (luottamuspulaan hallitusta kohtaan). Hänellä on oikeus olla tuota mieltä. Se on hänen näkemyksensä asiassa, ja minä kunnioitan sitä.

Innasen mukaan Korkiakoski-Västi ei ilmoittanut luottamuspulaa eronsa syyksi, vaan kertoi sen olevan henkilökohtainen ratkaisu. Innanen sanoo eroilmoituksen tulleen hänelle maanantaiaamuna yhdeksän jälkeen täytenä yllätyksenä.

Soiten hyvinvointialuejohtaja ilmoitti maanantaiaamuna eroavansa tehtävästään vedoten luottamuspulaan hänen ja luottamushenkilöjohdon ja etenkin aluehallituksen johdon välillä.

Eikö voida sanoa, että hallituksen osalta luottamuspulaa oli, kun johtoa kohtaan käynnistettiin yt-neuvottelut?

– Itse asiassa ei todellakaan voida sanoa. Nyt kun prosessia on käyty läpi ja meillä on ollut ylimääräisiä kokouksia aiheesta, niin tässä katastrofaalisessa tilanteessa olemme varsin hyvähenkisesti käsitelleet ja pohtineet asioita.

– Hänelle oli aluehallituksen luottamus koko ajan. Viimeisin kokous oli viime torstaina.

Samaa mieltä on aluevaltuuston puheenjohtaja Asko Syrjälä (kesk.):

– Valtuuston puheenjohtajana minulla oli luottamus hyvinvointialuejohtajaan ja keskustan valtuustoryhmällä oli häneen luottamus. Ero yllätti minut.

– Yyteillä halutaan arvioida ja keventää meidän hallintoa. Missään nimessä se ei kohdistu keneenkään yksittäiseen ihmiseen, Syrjälä jatkaa.

Innasen näkemyksen mukaan yt-menettelyä ei vielä ole käynnistetty.

– Yt-menettelystä ei tiedetä vielä mitään. Nyt alamme ensin tekemään tarvittavaa johtamisjärjestelmän muutosta. Sen jälkeen selviää, missä laajuudessa yt:t tulee, jos tulee.

Johtamisjärjestelmän muutostyö aloitetaan tämän viikon keskiviikkona.

Aiemmin Innanen kertoi, että Soitessa aloitetaan hyvinvointialuejohtajan, talousjohtajan ja kolmen muun toimialajohtajan kuulemiset. Hallituksen puheenjohtaja ei halunnut eritellä toimialajohtajia, hän pitää sitä osana sisäistä prosessia.

Hallituksen puheenjohtajan mielestä yhteistyöhön hyvinvointialuejohtajan kanssa ja yhdessä selviämiseen taloustilanteesta on panostettu hurjasti.

– Ei luottamushenkilöjohto voi panostaa enempää. Tapasimme aina kolmestaan; hallituksen ja aluevaltuuston puheenjohtaja ja hyvinvointialuejohtaja.

Eli ei ajateltu niin, että juuri hyvinvointialuejohtaja on saatava alijäämän kasvusta vastuuseen?

– Ei missään tapauksessa. Ensimmäisenä katsoin itseeni ja olin valmis eroamaan, jos hallitus olisi niin halunnut, Innanen vastaa.

– Minulla ei ole epäluottamusta aluehallituksen puheenjohtajaan eikä aluehallitukseen, toteaa puolestaan aluevaltuuston puheenjohtaja Syrjälä.

– Meidän on vain päästävä eteenpäin, vaikka olemme pahoillamme tästä tilanteesta, Innanen päättää.

Lue myös:

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä