Jyväskyläläisteatterin Ikkunateatteri-esitys palvelutalon pihalla.
Ikkunateatteri-esityksessä kaksi näyttelijää esittävät sanatonta teatteria asumispalveluyksiköiden pihamaalla. Kuva: Peppi Vuotila

Jyväskylässä ikääntyneet saavat kokea kulttuurielämyksiä ikkunan läpi. Ammattiteatteriryhmä Teatterikoneen Ikkunateatteri-näytelmää esitetään viidessä tehostetun palveluasumisen yksikössä maalis-huhtikuun vaihteessa.

Ikkunateatteri on sanaton teatteriesitys, joka kertoo elämästä ja sen arkisista ihmeistä. Esitykset on tarkoitettu pelkästään yksiköiden asukkaille, jotka kokoontuvat päiväsalin ikkunan ääreen katsomaan yksikön pihamaalla nähtävää esitystä.

Jyväskylän ikääntyneiden palveluiden viestintäkoordinaattori Sanna Siniluhta kertoo, että teatteriesitys on yksi tavoista tarjota palveluasumisen asiakkaille ohjelmaa ja poikkeusolojen aikana. Ulkopuolisten palvelutarjoajien lisäksi tekemistä on ideoitu henkilöstön kesken.

–  Henkilökunta on ollut todella kovilla, mutta he ovat iloinneet siitä, että nyt on voinut keksiä kaikenlaista uutta tekemistä. Luovuutta on käytetty.

Koronavirustartuntavaaran vuoksi Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden asumispalveluissa on tällä erää vierailukielto. Siniluhdan mukaan yhteyttä läheisiin on pidetty muun muassa puhelimen ja videoyhteyden välityksellä.

– Joillekin asiakkaille on järjestetty syntymäpäiviäkin niin, että täytekakkua on syöty Skype-yhteyden välityksellä.

Ikkunateatteri-esityksen lisäksi kulttuuria on asukkaille tiedossa esimerkiksi elokuvailtojen ja suoratoistettavien kulttuuritapahtumien muodossa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*