Kuntatyönantajien Markku Jalonen ei innostu palkankorotuspuheista tulevan liittokierroksen alla. (Kuva: Ville Miettinen)

KT Kuntatyönantajien Markku Jalonen painaa jarrua puheille palkankorotuksista tulevalla liittokierroksella. Vaikka merkkejä talouden petraantumisesta on ilmassa, niin OAJ:n Olli Luukkaisen tänään esittämät palkankorotusvaatimukset eivät vastakaikua saa.

-Tulevan työmarkkinakierroksen pitää tukea Suomen orastavaa talouskasvua. Meidän on mentävä liittokierrokselle työllisyys edellä. On välttämätöntä jatkaa hyvin maltillista kustannuskehitystä, korostaa työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Niin sanottujen Kela-sakkojen määrä on kunnissa lähes ennallaan vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Kelan tilaston mukaan kuntien osuus työmarkkinatuesta oli kesäkuussa 35,5 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 36,1 miljoonaa. Esimerkiksi Helsingissä kaupungin osuus työmarkkinatukimenoista oli kasvanut vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna, vaikka työllisyystilanne kaupungissa onkin merkittävästi parantunut.

-Kuntien työmarkkinatukimenoissa tilanteen parantuminen ei vielä näy. Siellä ovat ne kaikkein vaikeimmin työllistettävät henkilöt, joista kuntien on vastuunsa kannettava. Työllisyyden parantuminen ja toimintamenojen kasvun hillitseminen ovat parhaita lääkkeitä myös julkisen talouden ja kuntien kannalta, painottaa Jalonen.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)OAJ:n Olli Luukkainen liittokierroksesta

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*