Espoon palveluliikelaitosten johtokunta on päättänyt toimista, joilla ostopalvelujen valvontaa tiukennetaan. Espoo ryhtyy myös yhteistyöhön poliisin ja verottajan kanssa pimeän työvoiman käytön lopettamiseksi. Siivouspalvelusopimuksiin on lisätty rikkomussakko.

Vielä alkuvuonna uutisoitiin, että törkeistä veropetoksista ja kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä epäillyt yritykset siivoavat kouluja ja päiväkoteja Espoossa. Poliisin oli esitutkinnassa vaikea saada tietoja siitä, keitä joissakin päiväkodeissa ja kouluissa oikeasti oli siivoustöissä.

JHL:n mukaan vaikutti aluksi siltä, että kaupungin vastuulliset toimijat suhtautuivat asiaan välinpitämättömästi. Alihankkija- ja työntekijäluetteloja ei ollut eikä tilaajaa tuntunut kiinnostavan, mihin yritysten selvästi alihintaiset tarjoukset perustuvat.

– On hienoa, että Espoo on nyt tarttunut jämäkästi toimeen estääkseen pimeän työvoiman käytön. Toivottavasti muut kunnat seuraavat Espoon esimerkkiä, sanoo JHL:n puheenjohtaja Tuire Santamäki-Vuori.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä