Surakka toimi Joensuun kaupungin teknisen toimialan apulaiskaupunginjohtajana vuosina 1975-1995, jolta ajalta on myös suurin osa kokoelman leikkeistä on.
Lehtileikkeet ovat pääosin maakunnan lehdistä, mutta joukossa on materiaalia myös valtakunnallisista sanoma- ja aikakausilehdistä. Mukana on lisäksi laaja joukko Joensuu-aiheisia postikortteja sekä kaupungin esittelyihin ja kehittämiseen liittyvää kalvoaineistoa.
 
Surakka on taltioinut kokoelmaan myös joukon eri tilaisuuksissa kaupungin edustajana pitämiään puheita.
Kokoelma on koottu kansioihin tapahtumien mukaisesti aikajärjestykseen. Merkittävimmät tapahtumasarjat ovat saaneet omat kansionsa. Tällaisia ovat muun muassa turvelämpövoimalahanke, Marjalan asuntomessut, automarket ja laululavan rakentaminen. Myös Surakan aikaiseen kaupunginjohtaja Aaro Heikkilän persoonaan liittyvä aineisto on omana osionaan.
 
Mukana on myös hankkeita, jotka eivät koskaan toteutuneet kuten mekaanisen musiikin museon ja metsämuseon saaminen Joensuuhun. Mekaanisen musiikin museo meni sittemmin Varkauteen ja metsämuseo Punkaharjulle.
 
– Aineisto on koottu varsin harrastelijamaisesti, mutta toivon siitä silti olevan hyötyä, kun Joensuun lähihistoriaa tutkitaan, Surakka sanoi perjantaina iltapäivällä pidetyssä luovutustilaisuudessa.
 
Seppo Surakka jäi eläkkeelle Joensuun kaupungin palveluksesta vuonna 2001.
 
(KL)​
Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä