JUKOa edustavan Olli Luukkaisen mukaan viimeiset esteet neuvottelutuloksen tieltä ovat nyt poistuneet. (Kuva: Ville Miettinen)

Työmarkkinasovun löytyminen yliopistoalan työmarkkinaneuvotteluissa tietää JUKOn edustajille allekirjoitusten vetämistä kunta-alan sopimuspapereihin. Muut kuntapuolen pääsopijajärjestöt allekirjoittivat neuvottelutuloksen jo perjantaina.

-Meillä on tässä parhaillaan hallituksen sähköpostikokous menossa, joka päättyy klo 15.30. Tämän jälkeen kaikki kuntapuolen sopimukset tulevat voimaan. Samoin puretaan kaikki JUKOn huomiseksi ilmoittamat ylityö- ja vuoronvaihtokiellot välittömästi, kommentoi JUKOn Olli Luukkainen asiaa Kuntalehdelle puhelimitse tiistaina iltapäivällä.

Hoitajat uhkasivat työtuomioistuimella

Aiemmin päivällä Tehy ja Super ilmoittivat jättävänsä työtuomioistuimelle kanteen, jossa  sitä pyydettiin vahvistamaan, että uusi kunta-alan virka- ja työehtosopimus on voimassa. Nyt työtuomioistuimen ratkaisulle ei ole enää tarvetta, sillä kaikki osapuolet ovat samaa mieltä asiassa.

-Tässä tuli pieni viive asiaan, kun JUKO koplasi kunta-alan sopimuksen yhteen yliopistoalan neuvottelujen kanssa. Kaikkien osapuolten tiedossa on ollut, että KT edellyttää kaikkien järjestöjen mukana oloa, jotta sopimus tulee voimaan. Kun sen ovat kaikki osapuolet nyt hyväksyneet, niin sopimus on tullut takautuvasti voimaan 1.2.2018 alkaen, kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen kommentoi.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen) 

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*