Jyväskylän sovellus on laajin maamme perusopetuksen kouluissa käytössä olevista sähköisistä neuvottelujärjestelmistä.

Päätös kokouskäytäntöjen uudistamisesta syntyi vuonna 2009, kun Jyväskylän kaupungista, Korpilahden kunnasta ja Jyväskylän maalaiskunnasta muodostui 130 000 asukkaan Jyväskylä. Perusopetuksen kouluja uudessa Jyväskylässä oli 46 ja kaupunki jakautui seitsemään perusopetusalueeseen.

Palavereja yritettiin aluksi pitää vuorotellen eri puolilla kaupunkia, mutta käytäntö ei toiminut.

– Meillä oli Korpilahdella koossa oli yli 50 rehtoria ja hallinnon ihmistä, joista kauimpaa tulleet olivat ajaneet kokoukseen 60 kilometriä Tikkakoskelta. Silloin päätin, että asian on muututtava, kertoo päätöksen kypsymisestä Jyväskylän kaupungin perusopetuksen opetusjohtaja Eino Leisimo.

MainosReilun puolen vuoden kokemuksella arvioiden säästö tulee olemaan kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

– Tarkat eurot selviävät vasta vuoden kuluttua, mutta matkakustannusten laskuksi on arvioitu vajaat 20 000 euroa ja työajan säästymisen kautta tulevan hyödyn pitäisi olla vähintään samaa luokkaa, Leisimo kertoo.

Palaverikäytännöt muuttuivat työelämän kehittämiseen erikoistuneen jyväskyläläisyritys Humapin ja Adobe Connect -pohjaisen verkkoneuvottelujärjestelmän avulla. Järjestelmä mahdollistaa rehtoreiden osallistumisen palavereihin omalta tietokoneeltaan. Ääni ja kuva siirtyvät nettikameran kautta ja jaetun työpöydän avulla jaetaan tarvittavat dokumentit.

Myös rehtorit ovat kiitelleet järjestelmän helppokäyttöisyyttä.

– Käytön oppi nopeasti. Ja vaikka parissa ensimmäisessä palaverissa oli tekninen tuki mukana, ei heille paljon töitä ollut, kertoo aluerehtori Ulla Törmälä kokemuksistaan.

(KL)

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*