Perjantaina loppui Kajaanin kaupungin usko siihen, että Kuntien Tiera Oy:n kehitystyö palkka- ja henkilöstöhallintojärjestelmän suhteen tuottaa tulosta.

-Sanoin tämän päivän neuvottelussa, että minusta tuntuu, että olemme ostaneet tulpattoman mopon, jossa ei ole edes tulpalle reikää, kaupunginjohtaja Jari Tolonen arvioi.

Kajaanin kaupunginhallitus päätti marraskuussa 2015 aloittaa palkka- ja taloushallinnon tukipalvelujen siirron niitä siihen saakka hoitaneelta Kainuun Sotelta Kunnan Taitoa Oy:n kontolle. Tavoitteena oli saada leveämmät hartiat palveluja hoitamaan ja samalla hillitä kustannuksia, kun tietojärjestelmien uusintoja oli edessä.

Hankkeen valmistelua tehtiin alkujaan ratkaisulla, joka ei sisältänyt Kuntien Tiera Oy:n hankkeeseen mukanaan tuomaa SAP HCM:ää, jonka käyttöönotto oli sovittu vuodelle 2018. Kesällä 2016 Kajaste-hankkeen ohjausryhmän päätöksellä käyttöönotto päätettiin kuitenkin toteuttaa yhdessä muun kokonaisuuden kanssa.

Tämä ratkaisu poikkesi suunnitellusta ja aiheutti toteutuksessa suuria ongelmia. Samalla hankkeen kustannukset karkasivat kaavaillusta miljoonasta eurosta lähelle 3,5 miljoonaa euroa.

Takaisin Kainuun soten tukipalvelujen asiakkaaksi Kajaani ei ole palaamassa, vaan nyt yhteistyö jatkuu tiiviisti Kunnan Taitoa Oy:n kanssa.

-Me jatkamme nyt yhteistyötä Kunnan Taitoan kanssa heidän Populus-ohjelmaan pohjautuen. Emme enää kierrätä dataa Tieran SAP HCM:n kautta, sillä se on osoittautunut käytännössä mahdottomaksi saada toimimaan, kaupunginjohtaja Jari Tolonen huokaa.

Kuntalehti kirjoitti aiemmin tänään, että kaupungin tarkastuslautakunta on ottanut Kajaste-sotkuun tiukan kannan.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*