Oriveden päättäjät pohtivat maanantaina aloitetaanko neuvottelut kaupungin omistamien sote-kiinteistöjen myynnistä. (Kuva: Oriveden kaupunki/Facebook)

Oriveden kaupunginhallitus pohtii ensi maanantain kokouksessaan neuvottelujen aloittamista kaupungin omistamien sote-kiinteistöjen myynnistä. Epävarmuus tulevasta on suurin syy, miksi Orivedellä harkitaan sote-kiinteistöjen myymistä.

-Sote- ja maakuntauudistus voi muodostaa kaupungille taloudellisen riskin, jos sote-toiminta jossakin kaupungin omistamassa kiinteistössä loppuu. Tällöin ylläpitokustannukset jäävät kaupungille, toteaa kaupunginjohtaja Juha Kuusisto.

Kaupunginjohtajan päätösesityksen mukaan Tähtiniemikodin ja Annankodin osalta pyritään löytämään kumppani, joka purkaisi korjausvelkaiset kohteet ja tuottaisi tilalle uusia palveluasumisen yksiköitä. Uusia omistajia haettaisiin myös uudehkolle Särkänkodille sekä terveyskeskukselle.

-Tasearvoilla laskettuna kiinteistöjen arvo on toistakymmentä miljoonaa euroa. Särkänkoti on 45-paikkainen ympärivuorokautinen hoivakoti, joka on otettu käyttöön 2017. Terveyskeskusta on remontoitu lähivuosina mittavasti, Kuusisto kertoo.

Vain seinät kaupan

Orivedellä on arvioitu neuvottelumenettelyyn kaupungin sote-kiinteistöjen kohtalosta löytyvän useita kumppaneita. Attendo, Arttuasunnot, Esperi Care, Mehiläinen ja Pihlajalinna on mainittu niinä tahoina, jotka voisivat olla kiinteistöistä kiinnostuneita.

-Jos neuvottelut aloitetaan, niin ne koskevat vain kiinteistöjä. Palvelutuotannosta vastaa meillä Tampere-Orivesi yhteistoiminta-alue, Kuusisto korostaa.

Jos kaupunginhallitus päättää neuvottelujen aloittamisesta, niin etenemistahti on rivakka.
-Kuukauden sisällä selvinnee, mitkä tahot lähtevät neuvotteluihin mukaan. Ennen kesää pyrimme neuvottelut loppuun viemään, kaupunginjohtaja Juha Kuusisto kertoo.

Seinäjoki sanoi ei

Vaikka sote-kiinteistöillä kauppa käy vilkkaasti, niin joka paikassa ei kätellä kaupanteon merkkinä. Seinäjoella kaupunginhallitus hylkäsi maanantaina Esperi Oy:n 1,3 miljoonan euron tarjouksen Teponkartanon hoivakodin palvelutuotannon ja tyhjillään olevan vanhan hoivakotikiinteistön ostamisesta. Päätös syntyi kaupunginhallituksessa äänin 11-2.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Lue tästä kaikki jutut kehysriihestä