Keravan kaupunginvaltuuston maanantaina eroilmoituksellaan yllättänyt kaupunginjohtaja Petri Härkönen ei pidä eroilmoitustaan mitenkään dramaattisena.

-Ei tähän suurempaa dramatiikkaa liity. Olen ollut Keravalla töissä kymmenen vuotta, joista 6 vuotta kaupunginjohtajana. Kaupunki on tuloksen valossa yksi vahvimmista ja kaupungin keskusta-alueen kehittämishankkeet ovat hyvässä mallissa. Nyt oli oikea aika vaihtaa tehtävää, jos sen aikoi tehdä, kommentoi Härkönen eroaan Kuntalehdelle.

Väistyvä kaupunginjohtaja jättää jälkeensä eri tavalla johdetun ja hoidetun kaupungin. Työntekijöille on jaettu hyvästä tuloksesta bonuksia parina vuonna ja viime vuonna syntyi ylijäämää yli 14 miljoonaa.

-Meidän johtamismalli on ollut erilainen kuin monessa muussa kunnassa. Tulen käyttämään täällä oppimaani hyödyksi ja kouluttamaan kuntapäättäjiä tulevaisuudessa, Petri Härkönen vakuuttaa.

Mainos (juttu jatkuu mainoksen jälkeen)Aivan tarkkaan Härkönen ei lähde puhelimessa suunnitelmiaan avaamaan.

-En jätä kuntasektoria, mies kuitenkin lupaa.

Ero oli yllätys

Keravan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Eero Lehti (kok.) myöntää kaupunginjohtajan ottaman lopputilin olleen yllätys.

-Eroilmoitus oli kieltämättä yllätys. Tosin olihan hän jo kerran aiemmin meiltä lähdössä, Lehti toteaa.

Seuraavan kerran kaupunginhallitus on koolla ensi maanantaina. Täyttä varmuutta siitä, pistetäänkö paikka auki jo silloin, ei vielä ole.

-Pitäähän asia ehtiä valmistelemaankin. Mutta pikavauhdilla paikka auki laitetaan, Eero Lehti lupaa.

Kokenut poliitikko kehuu tehtävänsä jättänyttä kaupunginjohtajaa.

-Sen verran tässä on tullut Härkösen työtä seurattua, että kuntapuolelta on vielä aika helppo löytää paljonkin tehostamista. Jos se on onnistunut meillä, niin se onnistuu muuallakin. Hitaat luottamusmiehet vain tahtovat olla joskus rasitteena noille nopeille virkamiehille, Eero Lehti naurahtaa.

Jatka keskustelua #kuntalehti @kuntalehti Twitterissä tai Facebookissa.

Keskustele

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*